Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

26-03-2024 10:20 Kategori: Yaşam | Bölge: MANİSA

BAĞLARDA OLUŞAN ZİRAİ DON ZARARI KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

BAĞLARDA OLUŞAN ZİRAİ DON ZARARI KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından bağlarda meydana gelen zirai don kontrolleri devam ediyor. Akhisar ‘da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına inmesi ile birlikte, Bölgemizde 22 Mart Cuma ve 23 Mart Cumartesi geceleri başlayan ve ertesi günlerin sabah saatlerine kadar etkili olan zirai don olayı, gözleri uyanmış haldeki çekirdeksiz üzüm bağlarına ve meyve ağaçlarına zarar verdi."

BAĞLARDA OLUŞAN ZİRAİ DON ZARARI KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından bağlarda meydana gelen zirai don kontrolleri devam ediyor. Akhisar ‘da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına inmesi ile birlikte, Bölgemizde 22 Mart Cuma ve 23 Mart Cumartesi geceleri başlayan ve ertesi günlerin sabah saatlerine kadar etkili olan zirai don olayı, gözleri uyanmış haldeki çekirdeksiz üzüm bağlarına ve meyve ağaçlarına zarar verdi.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILIÇ ve teknik personel tarafından tarım alanlarındaki zararın boyutlarına dair incelemeler yapılırken zirai don afetinden zarar gören Akselendi, Beyoba, Sazoba, Sarıçalı, Mecidiye mahallelerindeki tarım arazilerinde hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.

Zirai dondan zarar gören üreticilerimizden tarım sigortası (TARSİM) yaptırmış olanlar, ilgili sigorta acentesine yönlendirilirken, sigorta yaptırmamış olan üreticiler ise “Borç Erteleme Uygulama Talimatı” kapsamında, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne dilekçe vererek borç erteleme müracaatında bulunabileceği belirtilmektedir.

 



Bu haber 161 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Yaşam HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ