Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Kültür Sanat

Akhisar Sanat Derneği THM Konseri Büyük Beğeni Topladı

Akhisar Sanat Derneği THM Konseri Büyük Beğeni Topladı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

  Akhisar Sanat Derneği 30 Nisan gecesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu'nda verdiği konserde sanat sevenlerden büyük alkış ve beğeni topladı. 

  Akhisar Sanat Derneği kendi içinden çıkardığı Türk Halk Müziği topluluğu, solist ve saz grubunun soloları ile türküleri iki bölüm halinde sundular. 9 kişilik grupta ritimde Serdar Durmuş, bağlamalarda Aytekin Keskin ve Ozan Dörtyol,  cura ve marakasta Suat Efe, kabak kemane, tar ve bağlamada Ercan Yaren, ney ve klavyede Mehmet Kara görev aldı. Gecenin üç bayan solisti Berrin Elmas, Özgür Önder ve Sinem Aydın yurdun çeşitli yörelerine ait türküler seslendirdiler.

  Akhisar Sanat Derneği, konserlerin süreceğini ve Akhisar Halkına daha farklı geceler sunacaklarını söylediler. Bu tür birliktelikler ile çok yakında oluşturulacak olan Akhisar Sanat Derneği Türk Halk Müziği Korosunun temellerini attıklarını ve Akhisar da sağlam ve kalıcı koroların kurulması adına çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Amaçlarının Akhisarlı müzik uğraşanına ulaşmak ve bu tür etkinlikler ile Akhisarlıyı bu tür etkinliklerin içinde olmaya özendirmek olduğunu söyleyen Akhisar Sanat Derneği yetkilileri "Amatörce halk müziği ve diğer müzik dallarında uğraşmak isteyen herkesi aramıza bekliyoruz. Oluşturulacak halk müziği korosunda görev almak isteyen arkadaşların bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz" dediler.


 #album=00176#




Bu haber 1214 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Kültür Sanat HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ