Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

17-07-2023 09:08 Kategori: Siyaset

Milletvekili Bakırlıoğlu; ''Mazot 40 Lira Olacak''

Milletvekili Bakırlıoğlu; ''Mazot 40 Lira Olacak''
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Ek bütçe görüşmeleri esnasında Meclis Genel Kurulunda yapmış olduğum konuşmada ek bütçedeki "Petrol ve Doğalgaz" mamüllerinden alınması tahmin edilen tutarın yani 112 milyar liranın yüksekliğine dikkat çekmiştim."

Haber Akhisar

Ek bütçe görüşmeleri esnasında Meclis Genel Kurulunda yapmış olduğum konuşmada  ek bütçedeki "Petrol ve Doğalgaz" mamüllerinden alınması tahmin edilen tutarın yani 112 milyar liranın yüksekliğine dikkat çekmiştim.

2023 bütçesinde bir yıl boyunca petrol ve doğalgaz mamüllerinden 85 milyar lira gelir tahmin edilirken ek bütçede sadece beş ay için 112 milyar gelir beklentisi bize akaryakıttan alınan maktu ötv nin ciddi şekilde artacağın göstermekteydi. Hatta benzin ve mazot fiyatlarının bir seferde 6 lira artacağını, yıl sonunda ise mazotun 40 lira olacağını iddia etmiştim.

Bu konuşmamın üzerinden henüz bir gün bile geçmeden Cumhurbaşkanı kararı ile benzin ve mazot taki maktu ÖTV'ye 5 TL zam geldiğini gördük. Böylelikle benzinde 2.52 TL olan maktu ÖTV nin 7.52 TL’ye, mazot 2.05 olan ÖTV'nin ise 7.05 TL’ye çıkmış oldu. KDV yi de koyduğumuz zaman akaryakıta tek sefer de 6 lira zam gelmiş oluyor.

Cumhurbaşkanı na tek seferde bu kadar büyük vergi salma yetkisini bu hafta kanunlaşan torba yasa ile cumhur ittifakı milletvekilleri vermişlerdi.

Benzer artışları önümüzdeki günlerde  bilhassa konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarında da göreceğiz.

Bu kışın zor geçeceğini şimdiden söyleyebilirim.

 



Bu haber 395 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ