Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

18-02-2022 08:58 Kategori: Güncel

“MCBÜ Ploggıng Öğrenci Topluluğu” Kuruldu

“MCBÜ Ploggıng Öğrenci Topluluğu” Kuruldu
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Plogging, beş sene kadar önce İsveç’ten köken alıp tüm dünyaya yayılan en yeni çevre akımlarındandır."

Haber Akhisar

Plogging, beş sene kadar önce İsveç’ten köken alıp tüm dünyaya yayılan en yeni çevre akımlarındandır. Kelime anlamı olarak koş ve topla anlamına gelen Plogging için “doğadan çöp toplama sporu” tabiri de kullanılmaktadır. Bu akımın bir parçası olanlara ise evrensel bir unvan olarak Plogger denilmektedir.

Üniversite öğrencilerimiz tarafından kurulan Plogging topluluğunun danışmanlığı, Akhisar MYO öğretim üyemiz Doç. Dr. Meriç Lütfi AVSEVER tarafından yürütülmektedir. Akhisar MYO merkezli kurulan MCBÜ Plogging topluluğuna bağlı, yedi ilçe ve merkez yerleşkemizde birimler oluşturulması, tüm Manisa’da faaliyet göstermesi hedeflenmektedir. Bir hafta Akhisar’dan doğaya otobüs kalkacak ve topluluk öğrencilerince gidilen yerler temizlenecek; diğer haftalarda ise sırasıyla üniversitemizin tüm yerleşkelerinden araçların kalkması sağlanarak tüm Manisa doğası çöpten temizlenmesi planlanmaktadır. Öğrenciler topladıkları çöpleri ayrıştırarak geri dönüşüme verecek böylece “doğada sıfır atık ilkesi” uygulanacaktır. Bu hedefler çerçevesinde topluluk üyeleri ve danışma tarafından farklı kampüslerimizde bilgilendirme seminerleri verilmeye de başlanmıştır.

Çevre duyarlılığının yanında gezi ve eğlenceyi de içinde barındıran Plogger sporunda, keyifli ve kaliteli bir zaman geçirmek isteyen tüm öğrencilerimizi ve Akhisar halkını topluluğumuzun faaliyetlerinde yer almaya bekliyoruz!

“MCBÜ Ploggıng Öğrenci Topluluğu” Kuruldu
“MCBÜ Ploggıng Öğrenci Topluluğu” Kuruldu
“MCBÜ Ploggıng Öğrenci Topluluğu” Kuruldu



Bu haber 469 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ