Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

21-07-2023 08:53 Kategori: Güncel

MASKİ'nin Güplüce Çeşmesinin Kapatılması ile ilgisi Yok

MASKİ'nin Güplüce Çeşmesinin Kapatılması ile ilgisi Yok
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesinde bulunan Güplüce Çeşmesinin kapatılması sonrasında sosyal medyada kuruma yönelik yapılan gerçek dışı paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı."

Haber Akhisar

MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesinde bulunan Güplüce Çeşmesinin kapatılması sonrasında sosyal medyada kuruma yönelik yapılan gerçek dışı paylaşımlarla ilgili açıklama yaptı. Çeşmenin MASKİ’nin sorumluluk alanında olmadığı ve kapatılması kapsamında herhangi bir ilgisinin olmadığı bildirildi.

Akhisar ilçesinde bulunan Güplüce Çeşmesi’nin kapatılması sonrasında MASKİ Genel Müdürlüğü’nü hedef alarak özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve yorumlar ile ilgili kurumdan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Güplüce Çeşmesi Şebeke Hattına Bağlı Değil, Kendi Su Kaynağı Var

Akhisar ilçemizde bulunan Güplüce Çeşmesinin kendi su kaynağı olup, içme suyu şebeke hattımıza bağlı olmadığı için kurumumuzla herhangi bir ilgisi yoktur. Ayrıca çeşmenin su bağlantıları da yapılan incelemeler neticesinde kurumumuz tarafından yapılmamış olup, gerek su kaynağını nasıl karşıladığı gerekse de sağlıklı olup olmadığına yönelik denetimler sorumluluğumuz dışındadır.

İl Sağlık Müdürlüğü Ekipleri Denetimleri Gerçekleştiriyor

MASKİ Genel Müdürlüğümüz, içme suyu sondajlarını açtığı zaman şebekeye verilmeden önce kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapmaktadır. İdaremiz haricinde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri belirli aralıklarla camiler, hayratlar ve okullar gibi ortak kullanım alanlarında düzenli olarak denetim ve kontrol yapmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Güplüce Çeşmesi’nde de yapılan denetim ve kontrol sonucu suyun içime elverişli olmadığı çıkmış olup, çeşmenin kapatılması ile ilgili MASKİ Genel Müdürlüğümüzün herhangi bir ilgisi yoktur.”



Bu haber 568 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ