Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

14-02-2022 08:52 Kategori: Güncel

Bakırlıoğlu; ‘‘Hastalar Daha Fazla Para Ödeyecek’’

Bakırlıoğlu; ‘‘Hastalar Daha Fazla Para Ödeyecek’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"8 Şubat 2022 tarihli resmi gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile yeni fiyat tarifesine geçildi."

Haber Akhisar

8 Şubat 2022 tarihli resmi gazetenin mükerrer sayısında yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile yeni fiyat tarifesine geçildi.

Buna göre sağlık kurumlarının uygulayacağı fiyatlar  % 35 ile % 75 arasında artırıldı.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yayımlanan yeni tebliğin etkilerini görmek için medikal cihaz ve malzeme satan işyerlerini ziyaret etti. 

Daha önce de medikal sektörünün kamu ve üniversite hastanelerinden alacaklarını tahsil edemediğini bu yüzden medikal firmaların hastanelere cihaz ve malzeme tedarikini durdurduklarını hatırlatan Bakırlıoğlu Medikal sektörünün yaşadığı sorunları daha önce de gündeme getirmişti.

CHP’li Bakırlıoğlu yayımlanan sağlık uygulama tebliğinin sektörde nasıl karşılandığını görmek amacıyla Manisa'da medikal malzeme satan işyerlerini, işitme cihazı satan işyerlerini, gözlükçüleri, protez imalatı ve satış işyerlerini gezdi, işyeri sahiplerinden bilgi aldı.

Sektör temsilcileri söz konusu ürünlerdeki ithal oranının yüksek olması, yükselen döviz kurları, artan emtia fiyatları,  artan maliyetler, navlun krizi gibi nedenlerle ürün fiyatlarında % 60 ile % 200 arasında değişiklikler meydana geldiğini belirtilerek, kurumların ödemesindeki artışların çok kısıtlı kaldığı vurgulandı.

Bu durumun hastaların ödeyeceği farkları artıracağını belirten Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu aldığı bilgileri basınla paylaştı.

Bakırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti. Dolayısı ile yurttaşların yaptıkları ilave ödeme miktarı gün geçtikçe artacak.

En çok kullanılan hasta alt bezlerinde son 1 yıl içerisinde fiyat yüzde 60 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda artmış, ancak devletin ödemesi %36 artmış.

Geçen sene 4 paket bez için yaklaşık 200 lira fark ödeyen yurttaşlarımız, bu sene devletin katkısının artmasına rağmen 400 lira fark ödemek durumunda.

Benzer durum işitme cihazları için de geçerli.

En normal işitme cihazının fiyatı bir yıl içerisinde 2 bin 600 liradan 4500 liraya çıkmış durumda. Devletin ödediği tutar ise 1.100 liradan 1.500 liraya çıkmış durumda

Geçen sene bir işitme cihazı için 1500 lira fazladan ödeme yapan vatandaşlarımız bu sene 3000 lira fazla ödeme yapmak zorunda.

Öyle ki geçen sene bir kulağa için cihaz alan bir teyzemiz bu sene diğer kulağı için cihaz alamıyor. İşitme cihazı satan işletmelerde satışların yarı yarıya düşmesi söz konusu

Yani insanlarımız ihtiyaçları olduğu halde maddi yetersizliklerden dolayı bu işitme cihazlarını alamıyorlar.

Benzer durum protez üretimi ve satışı yapan iş yerlerine de geçerli.

Protez kullanmak zorunda kalan yurttaşlarımız protezlerini yenileyemiyorlar.

Ciddi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya olduğumuzu vurgulayan CHP’li Bakırlıoğlu SUT'taki artışın  uzun zamandan beri sıkıntı içinde olan sektöre ve vatandaşlarımıza olması gerektiği gibi yansımadığını üzülerek gördüklerini söyledi.

CHP Manisa Mileltvekili Ahmet Vehbi bakırlıoğlu açıklamasının devamında

Kamu hastanelerinden alacaklarını yıllardır alamayan, zor günler yaşayan, bizzat Nurettin nebati tarafından alacaklarından feragat etmek zorunda bırakılan kalan medikal ve tıbbi cihaz sektörü can çekişmeye devam ediyor

Yurttaşlarımız kurumların verdiğinden daha fazla miktarda ödeme yapmak zorunda kalıyorlar.

Bilindiği gibi medikal ve tıbbi cihaz sektörü üreticileri ve ithalatçıları bir süre önce hastanelere ürün vermeyi durdurmuştu.

Bu nedenle yaklaşık 3 aydan beri özellikle ortopedi servislerinde ameliyatlar yapılamıyordu.

Sağlık uygulaması tebliğindeki fiyatlardaki değişiklik nedeniyle yakın zamanda ameliyatların başlamasını umuyoruz ifadelerine yer verdi.

Bakırlıoğlu ancak gördüğümüz manzara bizlere sağlıkta devrim yaptığını söyleyen AKP iktidarının sağlık politikalarının iflas ettiğini göstermektedir diyerek sözlerini tamamladı.

Bakırlıoğlu; ‘‘Hastalar Daha Fazla Para Ödeyecek’’
Bakırlıoğlu; ‘‘Hastalar Daha Fazla Para Ödeyecek’’



Bu haber 654 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ