Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

30-03-2023 08:45 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu; ''Cumhurbaşkanı Vatandaşı Hatırladı''

Bakırlıoğlu; ''Cumhurbaşkanı Vatandaşı Hatırladı''
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Recep Tayyip Erdoğan Grup konuşmasında vatandaşın kullandığı elektrik ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatında indirime gideceğini söyledi."

Haber Akhisar

Recep Tayyip Erdoğan Grup konuşmasında vatandaşın kullandığı elektrik ve sanayide kullanılan doğalgaz fiyatında indirime gideceğini söyledi.

Elektrikte tüm abone gruplarından nisandan itibaren yüzde 15, sanayi doğalgazı tarifesinde ise yüzde 20 indirim yapılacağını açıkladı.

Biz yıllardır elektrik ve doğalgaz zamları vatandaşın belini büktü derken burun kıvıranlar, seçim kapıya dayanınca indirim yapılacağını söylemeye başladı.

Dört Zam, Bir İndirim

Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam hükümeti sadece 2022 yılında elektrikte konut tarifesine üç, sanayi tarifesine dört kez zam yaptı.

Son bir yılda elektriğe zam oranı yüzde 90’ı’ü buldu.

Birinci tarifeden yani 240 kWh elektrik tüketen bir mesken abonesinin elektrik faturası bugün 416 lira.

Sanayici ise 240 kWh için 1.232 lira fatura ödemek zorunda.

Konutlarda kullanılan doğalgazın metreküp fiyatı 2022 Ocak ayına göre yüzde 121 artmış. Sanayicinin kullandığı doğalgazın fiyatı yüzde 204 artmış. Sanayicinin kullandığı elektriğe, doğalgaza gelen her zam maliyeti artırdığı için üretilen ürünün zamlanması demek.

AKP’nin ekonomik kiriz altında vatandaşı inim inim inlettiğini ancak yeni hatırladı. Neden çünkü seçim var ve Recep Tayyip Erdoğan seçimi kaybediyor.

Yapacak bir şey kalmayınca CHP vaatlerine sarıldı.

Konut Doğalgaz Fiyatında da İndirime Gidilmeli

Doğalgaz indiriminin sanayi ile sınırla kalması doğru değil. Konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatında da indirime gidilmeli Elektrik ve doğalgaz için ne demiştik? Vatandaşın beklediği zam değil, indirim olacak.

En düşük emekli maaşının artırılması, bayram ikramiyesinin artırılması, EYT yasası, memurlara 3600 ek gösterge, şimdide elektrik ve doğalgazda indirim.

AKP için yolun sonu göründü.

Yapılması gereken, sadece sanayi değil konularda kullanılan doğalgaz fiyatında da indirime gidilmesi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında vatandaşa söz, en az asgari ücret düzeyinde emekli maaşı ve aile sigortası sayesinde herkes insanca yaşayacağı bir gelire sahip olacak. Elektrik ve doğalgaz parasını düşünmek zorunda kalmayacak.



Bu haber 415 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ