Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

07-06-2023 12:21 Kategori: Güncel

Akhisar'da Yollar Asfalta Hazırlandı

Akhisar'da Yollar Asfalta Hazırlandı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı asfalt sezonu planlaması kapsamında Akhisar ilçesinde yenilenecek olan yollarda zemin çalışmalarını tamamladı."

Haber Akhisar

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı asfalt sezonu planlaması kapsamında Akhisar ilçesinde yenilenecek olan yollarda zemin çalışmalarını tamamladı. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da Selçikli ile Gökçeahmet Mahalleleri arasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelere eşlik eden mahalle muhtarları, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ile birlikte Akhisar ilçesinde Selçikli-Gökçeahmet arasındaki bağlantı yolunda yapılan zemin iyileştirme çalışmalarını inceledi. Büyükşehir heyetine Selçikli Mahalle Muhtarı Mustafa Öztaş ile Gökçeahmet Mahallesi Muhtarı Muhammet Mustafa Özdemir de eşlik etti. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, yapılacak asfalt çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Yolun Genişlemesi Muhtarları Mutlu Etti

Asfalt öncesi yol üzerinde yapılan çalışmalar mahalle muhtarlarını sevindirdi. Muhtarlar yapılan çalışmalar hakkında görüşlerini dile getirdi.

Selçikli Mahalle Muhtarı Mustafa Öztaş, “Yol, eskiden dardı. Köprüden yalnızca 1 araç geçebiliyordu. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun, var olsun, yolumuzu genişletti. Buna ilave olarak menfezimi genişleterek, köprümüz de genişledi. Çok güzel bir yol oldu. Asfalt atıldığı zaman daha da güzel olacak” dedi.

Gökçeahmet Mahallesi Muhtarı Muhammet Mustafa Özdemir, “Gökçeahmet Mahallesi’nin girişinden bizim arazi yoluna gelen 2 buçuk kilometrelik yolumuz ile buradan Selçikli’nin sınırına kadar olan 4 kilometrelik yolumuzun işlemi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı, yol ikiye katlandı, genişletildi ve sıra asfalt çalışmasına geldi. 2 buçuk metrelik köprümüz vardı burada, 12 metre genişliğine çıkarıldı. Allah razı olsun. Büyükşehir’den çok memnunuz, sağ olsunlar. Cengiz Başkana yaptığı bu hizmetlerden dolayı ve buradaki Daire Başkanlarımıza yaptığı hizmetler için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mutluyuz, sevinçliyiz.

Kuruçay, ‘Hummalı bir sezon geçireceğiz’

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay da yol güzergahında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Kuruçay, “Akhisar ilçemizdeyiz. Selçikli Mahallemizin ulaşımını sağlayan 4 kilometrelik yolla, burada diğer bağlı mahallelerin ulaşımını sağlayan toplam 11 kilometrelik grup yolu üzerindeyiz. Burada yaklaşık 6 aydır süren hummalı çalışmamızın sonuna geldik. Artık hava sıcaklıkları müsaade ettiği ölçüde kaplamasına geçeceğiz. Son çalışmamız kaldı. Burada su baskınları yaşanmaması için yol platformunu yaklaşık 70 santimetre civarında yükselttik. Mevcutta yetersiz kalan menfez alanlarda baks dediğimiz menfezlerle genişletme çalışması yaptık. Taş dolgu, duvar ve tersip çalışmaları yaptık. Yolumuz oldukça dardı, ciddi anlamda genişletme yaptık. Alt dolgu ve temel çalışmalarını bitirdik. Cengiz Ergün Başkanımızın talimatları üzerine bu sene hummalı bir satih kaplama çalışması yürütmek için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. En kısa zamanda da satih kaplamasını yapıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Akhisar’da Yollar Asfalta Hazırlandı
Akhisar’da Yollar Asfalta Hazırlandı
Akhisar’da Yollar Asfalta Hazırlandı
Akhisar’da Yollar Asfalta Hazırlandı
Akhisar’da Yollar Asfalta Hazırlandı
Akhisar’da Yollar Asfalta Hazırlandı
Akhisar’da Yollar Asfalta Hazırlandı



Bu haber 489 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ