Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Güncel

Akhisar Markalaşma Yolunda İlerliyor

Akhisar Markalaşma Yolunda İlerliyor
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

Akiad Derneğinin Düzenlediği Belediye Gölet tesislerinde yemekli Birlik beraberlik gecesi Düzenlendi Geceye konuk olan Yazar Muhterem İlgüner katıldı.Gecede yemek sonrası Akiad DERNEĞİ Başkanı Said Yalçın yaptı .

                Akiad Başkanı Said Yalçın günümüzde birlikten güç doğar düşüncesiyle sizleri saygıyla selamlıyorum hepiniz hoşgeldiniz diyerek açılış konuşmasını yaptı. Ve konuşmasını yapmak üzere yazar Muhterem İlgüner’i  kürsüye davet etti.

                Muhterem İlgüner  3 yıl önce İstanbul’da kurduğu Brandassist halk danışmanlığı sistemiyle şu ana kadar 25 tane yerde ilgili konferanslar verdi. Konuşmasına “Türkiye’de ve her yerde şehirler marka olmak istiyorlar, neden? Çünkü refah, para, daha çok ziyaretçi gibi bir çok neden için. Peki ne kadar kolay bu iş herkes bundan pay almak istiyor. Ortada büyük bir pasta var ziyaretçi, yatırımcı ve yerleşimciler kazanmak için mücadele ediyor.  Buna örnek vermek gerekirse ben hep buzdağını kullanırım çünkü buz dağının görünen tarafı logo ve derinlik vardır ancak ve bu kısım %10 asıl görünmeyen altta kalan tarafı ise %90 yani büyük kısmıdır. Biz en çok bunun görünen tarafı ile uğraştığımız için kaybederiz. Çünkü tüm güzellikler o %10 luk kısımdadır ama işin en önemli tarafı ise görünmeyen tarafıdır. Biz Türkler her şeyi çok kolay harcıyoruz. Halbuki bu kadar her şey kısıtlı hareket ederken ve internet gibi her şeyi önümüze getiren bir bilgi kaynağı varken dikkat edemiyoruz.

“Buradaki insanlar için bir yol haritası belirleyeceğiz böylece en uygun olan yatırımcıları hem kendisi için yerleşimcileri kazanabilsin.”

İnanın toprakların kaderi var bu günde bu geçerliliğini şehirlerde koruyor bunun sesini takip etmek size ip uçları verir ip uçlarından 4 tane ana sonuç çıkıyor.

1-      Kültürel mirası vardır.

2-      Önemli bir olay olmuştur, önemli bir kişi yetiştirmiştir.

3-      Bir doğal yapısı vardır, dağı vardır, şelalesi vardır. Oraya özgü bir ürünü vardır. 

4-      Oraya özgü insanların çok iyi yaptıkları bir iş vardır.

Bunlar o şehir için çok önemli kazanç kaynaklarıdır. Bunları akıllıca değerlendirme yoluna gidilirse çok iyi şeyler ortaya çıkabilir.” Ve birkaç küçük örnek yaşanmış hikaye anlattıktan sonra konuşmasını sonlandıran İlgüner kendisini dinleyen davetlilerle fikir alışverişinin ardından konferans sona erdi.

                4. Birlik Beraberlik Yemeği Belediye Gölet tesislerinde Akhisar Aktif İş Adamları Derneğinin konuk ettiği Muhterem İlgüner  konferansına katılanlar arasında Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Eski Belediye Başkanı Hüsnü Kahraman, Belediye Meclis Üyeleri Yunus Emre Füzün, Ruşen Üren, Ticaret Borsası Başkanı Emin Demirci, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Ali Erdayıoğlu, Avukat Aksek Vakfı Başkanı Vehbi Başaran, Esnaf Odaları Başkanları, Mhp İlçe Başkanı Ali Çavdar, Chp İlçe Başkanı Yalçın Milli, Akgiad Derneği Başkanı Yılmaz Çatalcalı ve yemeği ve konferansı düzenleyen Akiad derneği yönetim kurulu üyeleri tam kadro ile katıldılar.

                Ayrıca konferansta Akhisar Basını da büyük ilgi gösterdi.

 
 


Bu haber 4642 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ