Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

30-04-2018 11:23 Kategori: Eğiitim

Fen Lisesi Polonya'dan Döndü

Fen Lisesi Polonya'dan Döndü
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında KA219 Okullar arası Stratejik Ortaklık Projesi olan “BİYOÇEŞİTLİLİK, GELECEK NESİLLER İÇİN SON ŞANS” adlı projesinin 5 günlük Polonya toplantısı gerçekleşti. "

Haber Akhisar

Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında KA219 Okullar arası Stratejik Ortaklık Projesi olan “BİYOÇEŞİTLİLİK, GELECEK NESİLLER İÇİN SON ŞANS” adlı projesinin 5 günlük Polonya toplantısı gerçekleşti.

16 Nisan Pazartesi Günü, Polonyalı öğrenci ve öğretmenlerinin içten karşılamaları sonrasında yaptıkları okul ve önceki hareketliliklerle ilgili sunumunun ardından, her ortak ülke sırasıyla kendi okul, şehir ve ülke sunumlarını yaptılar. İlk gün “Tehlike altında olan türlerin korunması ve doğaya yeniden kazandırılması” ile ilgili Gryfice bölgesindeki tüm okulların katıldığı bir yürüyüş yapıldı. 17 Nisan Salı Günü Gdansk Üniversitesi’nde öğrenciler Baltık denizi ve çevresine özgü türlerle ilgili seminere katılmış ve alglerle ilgili bir laboratuar çalışması yapmışlardır. Gdynia Akvaryumunda korunan ve denize kazandırılan türlerle ilgili bir eğitime katılmış ve bu canlıları gözlemleme fırsatı yakalamışlardır.18 Nisan Çarşamba Günü, tüm öğretmen ve öğrenciler yapılan şehir gezisi ile Gdansk’ ı tarihi ve kültürel yönden tanıma fırsatı bulmuşlardır. 19 Nisan Perşembe Günü “Doğal Alanların Korunması ve Yeniden Canlandırılması” konulu CLIL tekniği kullanılarak yapılan dersten önce ve sonra öğrenciler  sınava tabi tutulmuş ve kazanımları değerlendirilmiştir. Daha sonra, Wolin Milli Parkı’na gezi düzenlenmiş; orada korunan türler ve yapılan çalışmalarla ilgili öğrenciler bilgilendirilmiş ve katılımcıların hepsi canlıları doğal ortamlarında gözlemleme şansı yakalamışlardır. 20 Nisan Cuma Günü , Gryfice’de tüm yerel kamu kurum ve kuruluşların da davet edildiği törende, hem Uluslar arası Yeryüzü Günü kutlanmış hem de tüm katılımcılar sertifikalarını almışlardır. Törende, tüm öğrenciler ülkelerinde tehlike altında olan türlerle ilgili yapılan çalışmalar ve yeniden doğaya kazandırılmasıyla ilgili sunumlarını başarılı bir şekilde sunmuşlardır. Törende tüm yerel kamu kurum ve kuruluşların, öğretmen ve öğrencilerin, ailelerin ve basının da bulunması projenin yaygınlaştırılması açısından çok faydalı ve anlamlı olmuştur.

Fen Lisesi Polonya'dan Döndü
Fen Lisesi Polonya'dan Döndü
Fen Lisesi Polonya'dan Döndü
Fen Lisesi Polonya'dan Döndü
Fen Lisesi Polonya'dan Döndü
Fen Lisesi Polonya'dan Döndü
Fen Lisesi Polonya'dan Döndü



Bu haber 1175 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Eğiitim HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ