Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Ekonomi

2010'un Çok konuşulacak siteleri

2010'un Çok konuşulacak siteleri
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

Birçok internet sitesi için en önemli amaç, dünya çapında popüler olmaktır. Bunun için de farklı bir hizmeti, pratik ve işlevsel bir şekilde kullanıcıya sunmak gerekir. Bunun için de diğer siteleri iyi takip etmeli, ve insanların ihtiyaçlarına yönelik hareket edilmeli.


İnternet anlayışı, Web 2.0'dan Web 3.0'a geçiyor

2010 yılında hangi siteler ön plana çıkacak merak ediyoruz. Bazı sitelerin ise şimdiden popülerleşmeye başladığını biliyoruz. Sizlere 2010 yılında diğer sitelerden bir adım öne çıkarak, adını daha sık duyacağımız birkaç siteyi sunuyoruz.

Bing

Microsoft'un 2009 yılının üçüncü çeyreğinde internet dünyasına kazandırdığı semantik arama motoru Bing'in, popülaritesini 2010 yılında en üst düzeye çekeceğinden hiç şüphemiz yok. Dolayısıyla 2010 yılında popülerleşecek siteler arasında Bing'i ilk sıradan gösterebiliriz.

Bing'i, en büyük rakibi Google'dan ayıran nokta, semantik web anlayışına sahip olması. Aranılan kelimeyi, anlamıyla ilişkilendiren anlamına gelen semantik, internet ortamında henüz tam kapsamıyla tanımlanmış değil.

Buna rağmen, yeni geliştirilen web standartları, semantik web'i bir adım öne çıkartıyor. Bing'in Google'ı geçmesi 2010 yılında sürpriz bir hareket olur fakat yine de, Bing'in daha da popülerleşeceği konusunda birçok kişi hemfikir.

Site: http://www.bing.com/

:: Sizce 2010'da en fazla popülerliğe kavuşacak site hangisi?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net




Bu haber 1678 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Ekonomi HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ