Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

26-03-2024 10:55 Kategori: Spor | Bölge: MANİSA

VOLEYBOL’DA AKHİSAR GENÇLİK ve SPOR ÇOK FARKLI!

VOLEYBOL’DA AKHİSAR GENÇLİK ve SPOR ÇOK FARKLI!
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Başarılarıyla ve yetiştirdiği sporcularla son üç yıldır adından söz ettiren Akhisar İlçe Spor Kulübü, bu yıl Manisa İl Birinciliği müsabakalarına Ekim ayında start verilmesiyle birlikte ilk günden, sezon bitimi olan 15 Mart son güne kadar kupa ve madalya müsabakalarına katıldılar. Kızlarda ve Erkeklerde şehrimizi temsil eden sporcularımız, yaklaşık 120 sporcuyla; Midi, Küçük, Yıldızlar kategorilerinde Akhisar’ı temsil ettiler. "

VOLEYBOL’DA AKHİSAR GENÇLİK ve SPOR ÇOK FARKLI!

Başarılarıyla ve yetiştirdiği sporcularla son üç yıldır adından söz ettiren Akhisar İlçe Spor Kulübü, bu yıl  Manisa İl Birinciliği müsabakalarına Ekim ayında start verilmesiyle birlikte ilk günden, sezon bitimi olan 15 Mart son güne kadar kupa ve madalya müsabakalarına katıldılar.

Kızlarda ve Erkeklerde şehrimizi temsil eden sporcularımız, yaklaşık 120 sporcuyla; Midi, Küçük, Yıldızlar kategorilerinde Akhisar’ı temsil ettiler.

Küçük Kızlarda 25 takım arasından namağlup şekilde yarı finale çıkan İlçe Spor, Ligi İl dördüncüsü olarak tamamladı.

Küçük Erkeklerde geçen sene Manisa şampiyonu, Ege Bölge şampiyonu ve Türkiye Dokuzuncusu olan takımımız, Federasyon takviminin açıklanmasıyla bu sezon İl Birincisi olması hâlinde direkt Türkiye Finallerine katılacaktı. Namağlup şekilde İl birincisi olan Akhisar’ın Efeleri 5-12 Haziran’da şehrimizi Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek.

Midi Kızlarda da namağlup şekilde yarı finale kadar gelen Akhisar İlçe Spor, 25 takım içerisinden yine İl dördüncüsü olarak sezonu tamamladı.

Midi Erkekler’de geçen sene Manisa 1, Bölge 1 olup, Türkiye finallerine katılan Voleybolcularımız bu yıl son ana kadar sıralamanın değiştiği ligi İl İkincisi olarak noktaladı. Yaşlarından dolayı seneye de Midi Erkeklerde oynayacak olan ekibin tek hedefi bu yıl kaçan şampiyonluğu alıp, Türkiye şampiyonası’na katılmak olacak.

Yıldız Erkekler’de kendilerinden 2-3 yaş büyükleriyle karşılaşan takımımız, bolca 3-2’lik maçlar oynamış, seyir zevki yüksek bu ligi İl üçüncüsü olarak tamamlamışlardır.

Sezon hakkında genel değerlendirmede bulunan Akhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Voleybol Antrenörü Rıdvan HACIOĞLU:

‘’ Çok yoğun bir sezonu geride bıraktık. Küçük Kızlar ve Midi Kızlar’da yarı finale kadar namağlup geldik. Onca özel Kulüplerin olduğu ligde, her iki kategoride de 3-2’lik maçlar ile finalleri kaçırdık. Kızlarda artık ilk 4 takım arasına girebilen, buralarda kalıcı olan iki farklı jenerasyonumuz var. 2010 ve 2011-2012 yaş grubumuz adından çokça söz ettirecekler.

Küçük Erkekler’de geçen yıl bir ilki başarmıştık, bu yıl da Manisa’dan birinci olan takım direkt Türkiye finalleri, ikinci olan takım ise Bölge şampiyonasına gidecekti. Bizim geçen yıl aldığımız başarı ile gelen bu kontenjan bizi çok sevindirdi. Küçük Erkeklerde hedefimiz bu yıl ilk 8 takım arasına girmek olacak.

Kızlarda ve Erkeklerde sporcularımıza İstanbul, İzmir ve Ankara’nın projesyonel takımlarından tekliflerin gelmesi nihai hedefimize ulaşmaya çok az kaldığını gösteriyor. Biz bu şehirden milli takımlara, profesyonel takımlara sporcular yetiştireceğiz. Akhisar voleybolcu fabrikası hâline gelecek. Çalışmalar ve sonuçlar bunu gösteriyor.

2013 – 2014 yaş grubu ile Mini Voleybol’a hazırlık yapmaya başladık. Gelecek vadeden sporcularımız var.

Fiziksel ve yetenek olarak ekstra olan sporcuları deneme antrenmanlarına çağırıyoruz. Talep çok fazla olması bizi mutlu ediyor, bu işimizi güzel yaptığımızın göstergesi.  Yaz döneminde; Erkekler’de 2010 ve sonrası doğumlu, Kızlar’da 2012 ve sonrası doğumlu olan sporcularımızı aramıza bekleriz.

Bizi sosyal medyadan takip etmek ve merak ettiklerinizi sormak isterseniz, Instagram: akhisargenclikvoleybol  ‘’

 



Bu haber 138 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Spor HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ