Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

25-03-2024 12:10 Kategori: Kültür Sanat | Bölge: MANİSA

ŞERİFOĞLU EVİ “KENT MÜZESİ” OLACAK

ŞERİFOĞLU EVİ “KENT MÜZESİ” OLACAK
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar’daki Şerifoğlu Evi’ni, kent müzesi olarak şehre kazandıracaklarını açıklayan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Binlerce yıllık tarihe sahip olan Akhisar’ımızın kültürel, tarihsel, sosyal ve ekonomik alanlarda geçirdiği değişim ve dönüşümlerin belge ve eserlerle sergileneceği bir kent müzesini şehrimize kazandırıyoruz” dedi. "

ŞERİFOĞLU EVİ “KENT MÜZESİ” OLACAK

Akhisar’daki Şerifoğlu Evi’ni, kent müzesi olarak şehre kazandıracaklarını açıklayan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Binlerce yıllık tarihe sahip olan Akhisar’ımızın kültürel, tarihsel, sosyal ve ekonomik alanlarda geçirdiği değişim ve dönüşümlerin belge ve eserlerle sergileneceği bir kent müzesini şehrimize kazandırıyoruz” dedi.

5 yıl önce Akhisar halkının destekleri ile Akhisar Belediye Başkanı seçilen ve görev süresince bir çok başarılı eser ve hizmete imza atan Başkan Besim Dutlulu, Akhisar’a değer katacak yeni projesini duyurdu.

“GELECEK NESİLLERİMİZİ AYDINLATACAK VE TARİHİMİZİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEK”

Başkan Dutlulu, Akhisar’ın tarihi binalarından Şerifoğlu Evi’ni restore ederek kent müzesi yapmayı hedeflediklerini açıklayarak, şu ifadelere yer verdi;  “Binlerce yıllık tarihe sahip olan Akhisar’ımızın kültürel, tarihsel, sosyal ve ekonomik alanlarda geçirdiği değişim ve dönüşümlerin belge ve eserlerle sergileneceği bir kent müzesini şehrimize kazandırıyoruz. Akhisar’ın en eski ve tarihi binalarından Şerifoğlu Evi’ni restore ederek Kent Müzesi olarak halkımızın hizmetine sunacağız.

Akhisar’ın kuruluş gününden günümüze dek tüm bilgi ve belgelerin özenle korunarak sergileneceği bu müze, gelecek nesillerimizi aydınlatacak ve tarihimizi ölümsüzleştirecek. Akhisar Kent Müzesi, ilçemize gelen misafirlerimizi gezdirebileceğimiz önemli yerlerden biri olacak ”dedi.



Bu haber 20 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Kültür Sanat HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ