Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

22-03-2024 14:03 Kategori: Kültür Sanat | Bölge: MANİSA

Manisa Mesir Macunu Dualarla Karıldı

Manisa Mesir Macunu Dualarla Karıldı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Bu yıl 23-28 Nisan tarihlerinde 484’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali öncesinde, kortej ve mesir karma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızın dünyaya tanıtımı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Mesir Macunu Festivali’mizin başlangıcı Mesir Karma Törenimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi."

Manisa Mesir Macunu Dualarla Karıldı

Bu yıl 23-28 Nisan tarihlerinde 484’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali öncesinde, kortej ve mesir karma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızın dünyaya tanıtımı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Mesir Macunu Festivali’mizin başlangıcı Mesir Karma Törenimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Manisa’nın ve Türkiye’nin köklü festivalleri arasında yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali için geleneksel mesir karma töreni kortej yürüyüşü gerçekleşti. Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Sultan Camii Külliyesi’ne kadar yürüyüş gerçekleşti. Hükümet önünden başlayan korteje Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Mesir Karma Töreni İçin Sultan Camii’nde Buluşuldu

Kortej, Sultan Camii’nde son buldu. Bu yıl 23-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Sultan Camii Külliyesi’nde mesir karma töreni düzenlendi. Manisa Mevlithanlar Derneği tarafından Mesir ilahisi okunmasıyla başlayan törende, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Şehzadeler Belediye Başkanvekili Atilla Efendioğlu konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi.

Hasret Kaldık

Törenin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Ergün, “Sağlık ve sıhhat içinde hep birlikte Mesir Festivali’nde de bir arada olmayı temenni ediyorum. Tabi hasret kaldık. Bugün aynı zamanda hasret sona eriyor. Bu hasret kalmamızın nedeni önce tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını; ardından 6 Şubat 2023’te yaşadığımız büyük deprem felaketiydi. Öncelikle pandemide ve depremde yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının maneviyatında, Rabbimizden ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyorum. 4 yılı bulan bir aranın ardından bugün Mesir Karma Törenimizi hayırlısıyla yapmış olacağız” dedi.

Festival Coşkusu Yaşayacağız

Yaklaşık 5 asırdır kutlanan ve ülkemizin en köklü festivallerinden bir tanesi olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin hem Manisa’nın hem de ülkemizin tanıtımı açısından oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Bu yıl 23-28 Nisan tarihleri arasında dolu dolu etkinliklerle kutlayacağımız festivalimizin açılışını, bu güzel Mesir Karma Töreni ile yapmış oluyoruz. Kardeş şehirlerimizin, büyükelçilik ve konsolosluk düzeyinde konuklarımızın, yurtiçi ve yurt dışından misafirlerimizin teşrifleriyle Manisa’da festival coşkusunu yaşayacağız. Festivalimizin içeriğiyle ilgili Valiliğimiz öncülüğünde Mesir Komitemiz, çalışmalarını gayretle sürdürüyor. İlerleyen günlerde festival içeriği ve kutlama etkinlikleri ile ilgili takvimi de hayırlısıyla kamuoyuyla paylaşmış oluruz. Bu vesileyle ben, Manisa’mızın dünyaya tanıtımı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Mesir Macunu Festivali’mizin başlangıcı Mesir Karma Törenimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu güzide ve köklü festivali geçmişten günümüze aktaran büyüklerimizi, festivalin ortaya çıkmasına vesile olan muhterem ecdadımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Dualarımız kabul, törenimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Dualarla Karıldı

Manisa Valisi Enver Ünlü’nün de bir konuşma yapmasının ardından mesir macununun içinde yer alan baharatlar, kazana atıldı. Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Ceyhan tarafından dua edilmesinin akabinde Manisa protokolü, 41 çeşit baharattan oluşan mesir macununu kardı.



Bu haber 511 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Kültür Sanat HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ