Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

22-03-2024 15:43 Kategori: Kültür Sanat | Bölge: MANİSA

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğup büyüdüğü evin mimari açıdan birebir aynısını Akhisar’da yapacaklarını müjdeleyen Akhisar Belediye Başkanı ve Adayı Besim Dutlulu, evin içerisinde oluşturulacak müzede vatandaşların gezerek tarihin derinliklerine yolculuk yapabileceklerini vurguladı."

 

AKHİSAR’A ATATÜRK ANI EVİ AÇILACAK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğup büyüdüğü evin mimari açıdan birebir aynısını Akhisar’da yapacaklarını müjdeleyen Akhisar Belediye Başkanı ve Adayı Besim Dutlulu, evin içerisinde oluşturulacak müzede vatandaşların gezerek tarihin derinliklerine yolculuk yapabileceklerini vurguladı.

 

5 yıl boyunca hayata geçirdiği çalışmaları ile halkın takdirini toplayan Başkan Besim Dutlulu, Akhisar’da yapacakları Atatürk Anı Evi ile ilgili bilgi verdi. Akhisar’daki balkan göçmenlerinin talebi üzerine böyle bir projeye başladıklarını ifade eden Başkan Dutlulu, Atatürk Anı Evi’nin tamamlandığında kente değer katacağını ve şehrin önemli kültür duraklarından biri olacağını söyledi.

 

SELANİK’TEKİ EVİN BİREBİR AYNISI OLACAK

Dutlulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ve çocukluğunun geçtiği evin mimari açıdan birebir aynısını Akhisar’ımızda yapacağız. Halkımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz burayı ziyaret ederek, içerisinde açacağımız müzede tarihin derinliklerine yolculuk yapabilecek. Misafirlerimizi gezdirebileceğimiz önemli duraklardan birisi olacak Atatürk Anı Evi, kentimize değer katacak” dedi.



Bu haber 218 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Kültür Sanat HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ