Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

22-04-2020 10:33 Kategori: Güncel

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘TBMM’nin 100. Yılı Kutlu Olsun’’

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘TBMM’nin 100. Yılı Kutlu Olsun’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Manisa Milletvekili olarak, görev yapmaktan her zaman onur duyduğum, bağımsızlığın, demokrasinin ve ulusal iradenin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıldönümü kutlu olsun."

Haber Akhisar

Manisa Milletvekili olarak, görev yapmaktan her zaman onur duyduğum, bağımsızlığın, demokrasinin ve ulusal iradenin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıldönümü kutlu olsun.

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tam bağımsız Türkiye'nin, ulusal egemenliğin ve laik, demokratik cumhuriyetin temel kurumudur.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgalcilere karşı Ulusal Kurtuluş Savaşını yöneterek zafere ulaştırmış “GAZİ” bir Meclis’tir

Çağdaş Türkiye’nin temelleri bu mecliste atılmış, Cumhuriyet burada kurulmuştur.

Atatürk’ün “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir” diyerek açtığı TBMM, 100 yıldır egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun temel ifadesidir.

Geleceğimizin güvencesi sevgili çocuklara armağan edilen tek bayram olması, Atatürk’ün devrim ve ilkeleri ışığında, bağımsızlık, demokrasi ve  adalet bilinciyle, özgür bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklarımızın ellerinde yükseleceğinin göstergesidir.

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin her yurttaşı; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan'ı taşıdığı değere ve anlamına sahip çıkmaktadır.

Evlerimize astığımız bayraklarımızla, sevgili çocuklarımızın süslediği camlarla, balkonlarla 23 Nisanın 100. yıl coşkusunu ilk günkü heyecanla yeniden yaşayacağız.  

23 Nisan 1920’de vatanın kurtuluşu ve bağımsızlığı için Büyük Millet Meclisini açan Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarını, birinci meclisten bu yana görev yapan tüm milletvekillerimizi özlemle ve şükranla anıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılında ulusumuzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, herkese sağlık, mutluluk, barış, kardeşlik ve başarı diliyorum.

Evde kalın, Sağlıkla kalın…



Bu haber 3022 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ