Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

08-03-2021 08:34 Kategori: Güncel

Kadın Varsa Hayat Var

Kadın Varsa Hayat Var
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Kadının toplumdaki rolünü, hayatın birçok kademesinde ele alıp, Akhisar’da faaliyet gösteren kadın örgütleri ile masaya yatıran Engin Akyüz, "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" programında bu hafta kadının sesi oldu."

Haber Akhisar

Kadının toplumdaki rolünü, hayatın birçok kademesinde ele alıp, Akhisar’da faaliyet gösteren kadın örgütleri ile masaya yatıran Engin Akyüz, "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" programında bu hafta kadının sesi oldu.

Programın birinci bölümünde Akhisar Kadın Derneğinden Hayriye Hacet,  Seda Kaynar, 8 Mart Kadın Derneğinden Ayşen Uçar, Nuray Çalayır, ikinci bölümünde ise Akhisar Kadın Kooperatifinden Ruhan Tatlıdil, Fatma Kocabıyık, Psikolog Buket Kayalar, Sosyolog Nisa Acar’ı konuk olarak alan Engin Akyüz soruları ile Kadının toplumdaki yeri ve gelmek istediği konumuna ilişkin mesajları verirken aynı zamanda kadının cinsiyet eşitsizliği sebebiyle yaşadığı sorunlarla başa çıkarken erkek egemen toplumun çizdiği tabloyu sergiledi.

Akhisar’da dernekler ve  kooperatif olarak yapılan faaliyetlerin anlatıldığı programda, yakın, orta ve uzak vadede hedeflenen projeler hakkında bilgiler verildi. Üretimde, siyasette, sanatta ve hayatın her alanında kadının vizyonunun her geçen gün güçlenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten konukların verdiği ortak mesajda, eşit haklarla ve paylaşımcı hayat modelinde kadının topluma çok faydalı etki edeceği, aile ve toplumun temel taşı olarak gördükleri kadının sadece kadın başarısı için değil, kadın erkek toplumun her bireyinin başarısı için odaklandığının altını çizdiler.

Akhisar Belediyesi kadın ve aile danışma merkezinde görev yapan sosyolog Nisa Acar ve Psikolog Buket Kayalar kadınlara verilen destek hizmetlerini anlatarak aile ve kadınlara yönelik hizmetlerinden örnekler verdiler. Kadınlara çağrı yapan Acar ve Kayalar ” her zaman bize danışarak destek isteyebilirsiniz. Bizim çözeceğimiz problemleri ivedilikle çözmeye çalışıp, bizi aşan konularda da gerekli yönlendirme ve rehberlik hizmetleri veriyoruz” dedi.

Programa katılan çok sayıda izleyici, kadın derneklerine ve kadın kooperatifine başarılı çalışmalarından dolayı tebriklerini ilettiler. Yine daha önce Akhisar Belediyesi kadın ve aile danışma merkezinden sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmeti alan bazı izleyiciler programa mesaj göndererek memnuniyetlerini dile getirdi.

Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var
Kadın Varsa Hayat Var



Bu haber 1362 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ