Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

07-05-2024 18:40 Kategori: Güncel | Bölge: MANİSA

Akhisar Belediyesi 2024 Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı.

Akhisar Belediyesi 2024 Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı.
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar Belediyesi 2024 yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 10 gündem ve 2 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, Başkan Dutlulu gündeme dair açıklamalarda bulundu."

Akhisar Belediyesi 2024 yılı Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında Akhisar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 10 gündem ve 2 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlanırken, Başkan Dutlulu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Meclis toplantısında gündem ile ilgili konuşan Başkan Dutlulu, seçimler sonrası Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortaklaşa çalışmalarını başarıyla sürdürdüklerini söyledi. Başkan Dutlulu, sözlerini şöyle sürdürdü ; “Öncelikle herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bildiğiniz gibi yaz aylarının gelmesiyle bizim belediyecilik faaliyetlerimiz de yoğunlaşıyor.  Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin ring yolundaki kaldırım çalışmaları devam ediyor. Yağmur suyu hattı çalışmaları devam ediyor. Yağmur suyu hattındaki çalışmalarından dolayı bazı aksaklıklar yaşanıyor ama onlara da en hızlı şekilde müdahale ediyoruz. Bu konuda ben Manisa Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Akhisar’ımıza çok önem veriyorlar. Biz de Akhisar Belediyesi olarak hem merkez hem de kırsal mahallelerimizde çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Büyükşehir belediyemizle işbirliği içerisinde ilçemize en güzel hizmetleri kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“SOMA FACİASINDA YAŞAMINI YİTİREN MADEN İŞÇİLERİMİZİ ANIYORUM”

Başkan Dutlulu, Soma’da 13 Mayıs 2013’te meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerini anarak şu şekilde konuştu; “O dönemleri çok iyi hatırlıyoruz. Şehrimizde ve tüm Türkiye’de çok büyük bir hüzün hakim olmuştu.301 maden işçimizi kaybettik. Çok ciddi hatalar ve aksaklıklar vardı. Soma faciasında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı ve madencilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

“DENİZLER, TÜRKİYE’DEKİ İSLAMCILARIN HABERİ YOKKEN FİLİSTİN’E SAHİP ÇIKANLARDI”

Başkan Dutlulu, idam edilerek hayatını kaybeden bir dönemin siyasi gençlik liderleri olan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını da unutmadı. Başkan Dutlulu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “6 Mayıs 1972 tarihi, Deniz Gezmiş ve arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildikleri günün yıldönümü. Kendilerini saygıyla anıyoruz. Onlar, Tam Bağımsız Türkiye sloganını ortaya çıkaran, bunun için mücadele eden, Filistin davasına çok büyük katkılar sunan, bu işi başlatan, daha Türkiye’deki İslamcıların haberi yokken Filistin’e sahip çıkan arkadaşlardı. Büyük devrimcilerdi. Kendileri ne yazık ki idam edildi. Kendilerini saygıyla anıyoruz” dedi.

 “ÇAĞLAK FESTİVALİ TÜM MANİSA’DA SES GETİRECEK”

Türkiye’nin en  köklü festivallerinden olan Akhisar Çağlak Festivali ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Dutlulu , “Çağlak Festivalimiz yaklaşıyor. Arkadaşlar soruyorlar; Çağlak Festivali ile ilgili neden açıklama yapmıyorsunuz diye. Çünkü sürprizlerimiz var. Bu Çağlak biraz daha farklı olacak. Konser anlamında çok büyük beklenti oluşturmayalım ama Çağlak Festivali, Akhisar’a yakışan tüm Manisa’da ses getirecek bir festival olacak ”dedi.

“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Başkan Dutlulu ayrıca Engelliler Haftasında Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Dutlulu sözlerini şöyle sürdürü ; “Önümüzdeki haftada Engelliler Haftası. Bu konuda da bugün engelliler komisyonumuz güzel bir çalışma yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa haftaya Çarşamba bir programımız olacak. Tüm meclis üyelerimiz davetlidir. Bundan sonraki tüm organizasyonlarda Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde çalışacağız. Büyükşehir daha önce öyle değildi; sadece Manisa merkezin belediyesi gibi bir izlenim vermişti. Ama şunu unutmamamız lazım Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçesiyle tüm Manisalıların belediyesidir” dedi.

Gündem konuşmaları sonrasında Meclis maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Gündemin 1. maddesi 2023 Mali yılı kesin hesabı ile 2. maddesinde yer alan kadro tadili oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. maddesinde yer alan kredi alımı ile ilgili madde CHP grubunun kabul, Ak Parti-MHP grubunun ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 4. ve 10. maddeleri ise oy birliği ile Akhisar Belediye meclisinden geçti.

Ek gündemin 1 .maddesi olarak belediye encümenine taşınmaz satış yetkisi evrakı plan bütçe komisyonuna havale edilirken , ek gündemin 2. maddesi olan hizmet alım ihalesi de oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 4 Haziran Salı günü saat 16.00’da olacağı bildirildi.



Bu haber 825 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ