Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

21-08-2023 08:38 Kategori: Güncel

Büyükşehir'den Akhisar'ı Rahatlatacak Çalışma

Büyükşehir'den Akhisar'ı Rahatlatacak Çalışma
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Manisa Büyükşehir Belediyesi daha önce Akhisar ilçesinde yapmış olduğu ring yolunun devamı olacak projenin çalışmasına başladı."

Haber Akhisar

Manisa Büyükşehir Belediyesi daha önce Akhisar ilçesinde yapmış olduğu ring yolunun devamı olacak projenin çalışmasına başladı. Yapılan kamulaştırma sonrasında yıkım çalışmalarının başladığı Seyitahmet ve Reşatbey Mahallesi’nde yapılacak olan ring yolu ile hem ilgili mahallelerin ulaşımları hem de Akhisar’ın ulaşımı rahatlayacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde yürütülen yatırım ve hizmetler tüm hızıyla sürerken, Akhisar ilçesinde de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ring yolu projesinin devamı niteliğinde olan proje için de iş makineleri çalışmaya başladı. Alınan kamulaştırma kararı ve uygulama sonrasında maliklerin evlerini boşaltmasıyla birlikte yıkım çalışmalarının başladığı Seyitahmet Mahallesi’nde Akhisar trafiğinin nefes almasına katkı sağlayacak ring yolu için iş makineleri çalışmaya başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesine Teşekkür

Akhisar ring yolu projesinin başlamasından dolayı memnuniyetlerini ileten Seyitahmet Mahalle Muhtarı Yaşar Ali Dalgıç, “Yaklaşık 9 buçuk senedir muhtarlık yapıyorum. Geldiğim günden beri bu yolu bekliyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ilettim, başvurularım oldu. Nihayete eriyoruz artık. Benim mahallemin gelişmesi açısından bu çok önemliydi. Bu ring yolunun açılması, çok önemliydi. Buralarda artık 4’er 5’er katlı binalar yükselecek ve yollarımız daha güzel açılacak. Altyapımız daha da güzelleşecek. Ben çok mutluyum bu yolun açılmasıyla ilgili. Cengiz Ergün başkanımız defalarca haber gönderdi bana bu yolun açılacağına yönelik. Güzel şeyler oluyor, Cengiz Ergün başkanımıza ve emeği geçenlere de bu konuda teşekkür ediyoruz. Bu yolun açılmasıyla birlikte Akhisar’da çevre yolu, ring olmasından dolayı daha güzel bir ulaşım olacak, ulaşım kolaylaşacak. Bir yerden bir yere gitmek kolaylaşacak” dedi.

“Rant değil hizmet peşinde”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa hizmet ettiğini belirten Reşatbey Mahalle Muhtarı İsmail Doğramacı, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir çalışma içinde olduğunu görüyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e de çok teşekkür ederim. Rant peşinde değil de hizmet peşinde koştuklarına şahit oluyoruz. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Siz çalışmaya devam edin, Allah sizlere sağlık sıhhat versin. Sizleri hizmetten kimse alı koyamaz. İnsanların hastane, okul, çarşıya ulaşımları basitleşecek, kolaylaşacak. Yerleri de değerlenmiş olacak. Akhisar bir köy değil, Akhisar’ın il olması gerekiyor, buna yakışır şekilde de düzenleme yapılacağından ümitliyiz. Akhisar’ı köy havasından kurtardığınız için teşekkür ederim” dedi. Seyitahmet Mahallesi sakinlerinden Ömer Kapancı ise 50 yıldır aynı yerde yaşadığını belirterek, “Ben küçük yaşlardan itibaren burası yol olarak ölçümleri yapılıyordu. Fakat bir hizmet yapılmıyordu. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yolun açılmasından dolayı çok memnunuz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederiz” dedi.

Proje hakkında bilgiler verdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Mehmet Kara, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ring yolu projesiyle ilgili olarak verdiği bilgelerde şunları söyledi. Kara, “Akhisar ilçesinde ring yolu çalışmamız vardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda ilk etapta Cumhuriyet Mahallesi’nde 297 ada 17 parsel üzerinde bulunan imar planında bulunan binaların yolda kaldığından dolayı kamulaştırmasını yaptık ve 2021 yılının Haziran ayında da yıkımlarını gerçekleştirerek yol çalışmasını bitirerek halkımızın hizmetine açtık. Sonrasında ise Hacıishak Mahallesi’nde 654 parselde bulunan 69 ve 71 parseller ve parsellerin üzerinde bulunan taşınmazlara ilişkin kamulaştırma çalışmalarına başladık. 16 Şubat 2023 tarihinde uzlaşma toplantısı yaptık. Ancak uzlaşma toplantısında malikler ile anlaşamadığımız için hukuki süreçlerini başlattık. Yine bu kapsamda 27 Nisan, 2 Mayıs ve 4 Mayıs tarihlerinde hem Reşatbey hem de Seyitahmet mahallesindeki malikler ile uzlaşma toplantısı yaptık. Yaptığımız uzlaşma toplantısı sonrasında yapılan anlaşma ile maliklere bedellerini ödemek kaydıyla kişiler evlerini boşalttı ve yıkımlarına başladık. Anlaşamadığımız kişiler ile de hukuki süreçlerimizi başlattık. Yaptığımız işlemlerimiz devam ediyor. Seyitahmet mahallesinde 27 Ağustos 2023 tarihinde Akhisar hizmet binamızda uzlaşma toplantısı gerçekleşecek. Bahçe duvarları ve ağaçlara ilişkin görüşme olacak. Bunlar için de tebligatlarımızı gönderdik, vatandaşlarımızı davet ettik. Yapacağımız uzlaşma sonucunda da bütün iş ve işlemlerimiz devam edecek. Başkanımızın talimatları doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmaları bir an önce sonuçlandırıp yolumuzu halkımızın kullanımına sunacağız inşallah” dedi.

Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma
Büyükşehir’den Akhisar’ı Rahatlatacak Çalışma



Bu haber 385 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ