Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

17-08-2020 13:21 Kategori: Güncel

Bakırlıoğlu; ‘‘Türk Şeker Manisa’lı Çiftçinin De Domatesini Alsın’’

Bakırlıoğlu; ‘‘Türk Şeker Manisa’lı Çiftçinin De Domatesini Alsın’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Yaptığı çalışmalarla salçalık domates üreticilerinin sorunlarını kamuoyuna duyuran CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Türk Şeker’in Manisa’lı çiftçinin domatesini alarak piyasayı rahatlatmasını istedi."

Haber Akhisar

Yaptığı çalışmalarla salçalık domates üreticilerinin sorunlarını kamuoyuna duyuran CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Türk Şeker’in Manisa’lı çiftçinin domatesini alarak piyasayı rahatlatmasını istedi.

Sözleşmeli tarımla üretim yapan çiftçinin fabrikalarla 50 kuruş üzerinden yaptığı anlaşma, fabrikaların fire, alım kısıtlaması gibi nedenlerle 30 kuruşa kadar düşmüştü.

Türk Şeker Genel Müdürlüğü’nün Bursa’lı üreticinin domatesini 50 kuruştan alacağının açıklamasının ardından fiyatlar yükselmiş ve çiftçi rahat bir nefes almıştır.

Egeli üreticinin domatesinin Türk Şeker tarafından alınması gerektiğini ifade eden Bakırlıoğlu açıklamasında “Manisa’da 60 bin dekar alanda domates tarımı yapılıyor. Düşen fiyatlar domates üreticisini mahvetti. Eğer birkaç gün içerisinde çözüm bulunmazsa üzerindeki domatesle birlikte tarlaların hepsi sürülecek.

Temennimiz Türk Şeker’in Manisa bölgesinde de devreye girerek alım yapmasıdır. Çünkü 50 kuruştan yapılacak alımlar fabrikaların fiyatları düşürmesini önleyecektir” ifadelerine yer verdi.

Salgın hastalıkla mücadele döneminde tüm dünyada gıda ve tarımsal üretiminin öneminin artığına dikkat çeken CHP’li Bakırlıoğlu, pandemi döneminde salça ihracatının arttığı belirtilmesine ve rekoltenin düşük olmasına rağmen salçalık domates fiyatının düşmesinin serbest piyasa ekonomisi ile iktisat bilimi ile açıklanması mümkün olmadığını, bu durumun bir avuç fabrika sahibinin piyasayı mahvedip üreticinin domatesini ucuza kapatmak istemesinden kaynaklandığını belirtti.

Bakırlıoğlu; geçmişte tarım ürünleri fiyatının düşmesini önlemek için devletin  Tekel, Et ve Balık Kurumu, SEK gibi piyasayı regüle edici kurumları olduğunu, bunların özelleştirilmesi ile çiftçinin tüccarın fabrikatörün insafına bırakıldığını sözlerine ekledi.

Bakırlıoğlu; ‘‘Türk Şeker Manisa’lı Çiftçinin De Domatesini Alsın’’
Bakırlıoğlu; ‘‘Türk Şeker Manisa’lı Çiftçinin De Domatesini Alsın’’



Bu haber 2963 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ