Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

07-09-2023 14:30 Kategori: Güncel

2024 Üretim Yılı İçin ÇKS Kayıtları Başladı

2024 Üretim Yılı İçin ÇKS Kayıtları Başladı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Çiftçilerin 2024 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, İl/İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından 1 Eylül'den itibaren alınmaya başladı ve 2 Ocak 2024'e kadar devam edecek."

Haber Akhisar

Çiftçilerin 2024 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, İl/İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından 1 Eylül'den itibaren alınmaya başladı ve 2 Ocak 2024'e kadar devam edecek.

Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurusu yapmaları gerekiyor.

Üreticiler, arazilerinin bulunduğu yerdeki İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine giderek veya e-Devlet Kapısı üzerinden ÇKS başvurularını yapabiliyorlar. Ancak e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru imkanından, geçmiş yıllarda ÇKS kaydı bulunan ve 2024 üretim yılında arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan üreticiler yararlanabiliyor. Bu sebeple ilk defa ÇKS'ye kayıt olacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak üreticilerin doğrudan İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor.

1 Eylül 2023 Cuma günü başlayan 2024 üretim yılı ÇKS başvuru süresi, 2 Ocak 2024 Salı günü mesai bitimine kadar devam edecek. 2024 üretim yılı için ÇKS’ye başvuran çiftçiler, ürün güncelleme başvurularını ise 2024 yılı Şubat ayı içerisinde e-Devlet üzerinden ya da İl/İlçe Tarım Müdürlükleri üzerinden gerçekleştirilebilecekler.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "Tarım Cebimde" mobil uygulaması da üreticilerin iş ve işlemlerini kolaylaştırıyor. Çiftçiler, akıllı cep telefonlarına uygulamayı yükleyerek, "e-Devlet Hizmetleri" sekmesinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Tarım Cebimde Uygulaması, ürün bildirimi ve desteklemeler başta olmak üzere çeşitli konularda çiftçilerin kullanımına sunuluyor.



Bu haber 535 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ