Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

12-08-2020 11:36 Kategori: Siyaset

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘Askeri Araç Kazalarına Dikkat Çekti’’

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘Askeri Araç Kazalarına Dikkat Çekti’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Son zamanlarda askeri araç kazalarına ve bu kazalarda şehit olan ve yaraların asker sayısının çokluğuna dikkat çeken CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Mecliste verdiği soru önergesi ile kazaya karışan zırhlı araçların hangi firmalar tarafından üretildiğini sordu."

Haber Akhisar

Son zamanlarda askeri araç kazalarına ve bu kazalarda şehit olan ve yaraların asker sayısının çokluğuna dikkat çeken CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Mecliste verdiği soru önergesi ile kazaya karışan zırhlı araçların hangi firmalar tarafından üretildiğini sordu.

9 Ağustos 2020 tarihinde Iğdır’da meydana gelen kazada 6 askerimiz yaralanmış, bir gün sonra ise Hakkari’de meydana gelen zırhlı araç kazasında maalesef 2 polisimiz şehit olmuş, 2 polisimiz de ağır yaralanmıştı.

Bakırlıoğlu önergesinde son bir yılda yaşanan ve basına yansıyan askeri araç kazaları, bu kazalarda şehit olan ve yaralanan asker sayılarına da yer verdi.

Son bir yıl içerisinde meydana gelen askeri araç kazalarında;

3 Haziran 2019           Hatay                                      19 asker yaralı

6 Haziran 2019           Hakkari           1 asker şehit

16 Ağustos 2019         Kilis                                        8 asker yaralı

3 Ekim 2019               Hatay              2 asker şehit,   5 asker yaralı

7 Ekim 2019               Hakkari           1 asker şehit

24 Ekim 2019             Van                                         26 asker yaralı

19 Aralık 2019           Edirne                                     8 asker yaralı

2 Haziran 2020           Siirt                 2 asker şehit,   7 asker yaralı ve

27 Temmuz 2020       Mersin            4 asker şehit olduğu, 10 askerin yaralandığını belirtti.

Gerek Türk Silahlı Kuvvetlerinde gerekse Emniyet teşkilatında kullanılan zırhlı araçların trafik güvenliği ve askerlerimizin can güvenliği yönünden yetersiz olduğu iddialarını Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Bakırlıoğlu açıklamasında, trafik kazalarında bu kadar çok şehit verilmesi, bu kadar çok askerimizin yaralanması araçlarla ilgili sorun ya da ihmal olduğunu göstermektedir.

Kazaları sürücü hatası mı, mekanik arıza mı, yoksa tasarım ve üretim hatasından mı kaynaklı olduğu mutlaka tespit edilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Eğer araçlarla ilgili bir sorun varsa envanterden çıkarılarak yerine daha güvenli araçlar temin edilmelidir.

Askerlerimizin canları devletimize emanettir. Zırhlı araçların personel nakil araçlarının askerlerimizin can güvenliğini sağlayacak düzeyde olması gerekir ifadelerine yer verdi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu önergesinde ayrınca; son bir yıl içerisinde meydana gelen askeri araç kaza sayısı, maddi hasarlı, ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı ve bu kazalarda şehit olan ve yaralanan askeri personel sayısı, kazaya karışan zırhlı araçların türü, markası ve imal edildikleri yıllara ilişkin bir araştırmanın yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise kazaya karışan araçların hangi firmalar tarafından üretildiği sorularına yer verdi.



Bu haber 4668 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ