Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

24-05-2021 08:46 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu; Termik Santraller Kapatılacak Mı ?

Bakırlıoğlu; Termik Santraller Kapatılacak Mı ?
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Çevreye zehir saçan termik santrallerin çevre mevzuatına uyum yatırımları ve becalarına filtre takılması için verilen sürenin dolmasına yakın iki buçuk yıl daha sürenin uzatılmasına ilişkin kanun Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmişti."

Haber Akhisar

Çevreye zehir saçan termik santrallerin çevre mevzuatına uyum yatırımları ve becalarına filtre takılması için verilen sürenin dolmasına yakın iki buçuk yıl daha sürenin uzatılmasına ilişkin kanun Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmişti.

Veto kararından sonra kapatılan termik santrallere bir yıl süreyle yani 2021 Haziran ayına kadar geçici çalışma izni verildiği Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından açıklanmıştı.

Ancak gelinen noktada daha önceden özelleştirilen birçok termik santralin hala filtre sistemi kurmadıkları çevre mevzuatına uyum yatırımlarını yapmadıkları belirtilmektedir.

Haziran ayı yaklaşırken yükümlülüklerini yerine getirmeyen termik santrallerin ne olacağı hala belli değil.

Mevzuata göre bu durumdaki termik santrallerin kapatılması gerekiyor. Fakat veto kararına ve mevzuata göre kapatılması gereken santrallerin verilecek geçici izinlerle çalıştırılmaya devam edeceği iddia ediliyor.

Konuyu Meclis Gündemine taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Enerji ve Tabii kaynaklar bakanlarına verdiği soru önergesi ile Haziran ayından sonra termik santrallerini durumunun ne olacağını sordum.

Aslında Türkiye kömürle elektrik üretiminden vazgeçmesi gerekiyor ilk adım olarak ithal kömürle çalışan termik santraller devreden çıkarılmalıdır.

Yenilenebilir, temiz çevre ile uyumu enerji kaynaklarından daha fazla yararlanılmalıdır.



Bu haber 567 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ