Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Kültür Sanat

Namık Oğul Lisesinden " Ah Şu Gençler"

Namık Oğul Lisesinden
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

Namık Oğul Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri, "Ah Şu Gençler" tiyatro oyununu Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu’nda sahneledi.

Namık Oğul Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri, ülkemizde ençok sahnelenen tiyatro oyunu olan "Ah Şu Gençler" oyununu Bilge Kaya ve Mehmet Pekel yöneticiliğinde sahneledi. Tiyatro oyununu, Namık Oğul Lisesi Okul Müdürü Vedat Bozkurt,  öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri izledi. İki perde halinde sahnelenen "Ah Şu Gençler" oyunun sonunda davetliler, lise öğrencilerinden oluşan tiyatro grubunu bol bol alkışladı.



Oyunda konusu ise; Turgut Özakman tarafından “yazılan kitabında gençlerin birbirleriyle ve yetişkinlerle olan ilişkilerindeki temel çatışmalar bir kabare tiyatrosu üslubu içinde biçimlendirilmiştir. Kitapta yer alan sekiz oyundan biri olan Ah Şu Gençler oyununun ilk bölümünde gençlerin yetişkinlere, ikinci bölümünde de yetişkinlerin gençlere bakışı dile getirilmektedir. Diğer oyunlarda da toplumsal hayatımızda karşımıza çıkan bazı olgular eleştirel bir güldürü biçeminde aktarılmıştır.

#album=00262#
 

Yönetmenler: Bilge Kaya, Mehmet Pekel

Oyuncular: Aslıhan Yurt, Güney Polat, Tuğba Arcan, Şule Şahin, Harun Dadaş, Özge Büyükarslan, Yunus Buğahan, Hatice Çoban, Mert Karapınar, Berhan Uslucan, Eda Çiçek, Süleyman Eroğul, Gökhan Yurt, S. Özge Şengüller, Funda Uflaz, Hanife Biler,  Belgizar Cortan

 


Bu haber 3177 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Kültür Sanat HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ