Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

23-06-2018 15:35 Kategori: Siyaset

CHP İlçe Başkanı Fikirli; ''Kortej Yürüyüşüne Olumsuz Yanıt''

CHP İlçe Başkanı Fikirli; ''Kortej Yürüyüşüne Olumsuz Yanıt''
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar ilçe teşkilatı 24 Haziran günü yapılacak olan seçimler öncesi yapılması planlanan kortej yürüyüşü İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini bildirdi."

Haber Akhisar

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar ilçe teşkilatı 24 Haziran günü yapılacak olan seçimler öncesi yapılması planlanan kortej yürüyüşü İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini bildirdi.

CHP Akhisar İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli parti lokalinde yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer ver;

“Akhisar kamuoyuna,

24 Haziran günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi öncesi, parti olarak bir program dahilinde çalışmalarımızı, ilçe seçim ve mülki makamlarla koordineli olarak sorunsuz bir şekilde yapageldik.

Akhisar ilçemizde yıllardan beri propaganda sürecinin son günü yani seçimden bir gün önce, seçime girecek siyasi partiler, Tahir ün caddesi,1. nakliye caddesi ve 15 sokak üzerinden milli egemenlik meydanına kadar olmak üzere bir yürüyüş yapagelmişlerdir.

Bu seçim sürecinde de bu demokratik şöleni gerçekleştirmek üzere ilçe seçim kuruluna gerekli başvuru partimizce yapılmıştır.

Yaptığımız başvuruya, 22.06.2018 tarih ve 2018/51 sayılı red kararı verilmiştir.

Tarafımızca tebliğ alınan red kararının, talebimizin, 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanunun 2. kesimi olan seçim propagandaları hakkındaki bölümde “kortej ve yürüyüş” le ilgili herhangi bir düzenleme olmadığı gerekçesi ile reddedilmiştir.

Demokratik hukuk devletlerinde, siyasal hak ve özgürlükler asıldır. Eğer bir kısıtlama ya da yasak var ise yasada açıkça belirtilmesi gerekir. Yani yasada yasak olduğu açıkça belirtilmemiş tüm uygulamalar serbesttir.

Bu nedenle verilen red kararı ve gerekçesi, demokratik, hukuk devleti normlarına aykırı bir karardır.

Bu kararın alınmasına, partimiz muhalefet şerhi ile karşı çıkmıştır. Ancak karara, kabul oyu veren siyasi partilerin, bu antidemokratik, siyasi hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı karara katkılarını da kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

CHP İlçe Başkanı Fikirli; ''Kortej Yürüyüşüne Olumsuz Yanıt''
CHP İlçe Başkanı Fikirli; ''Kortej Yürüyüşüne Olumsuz Yanıt''



Bu haber 2506 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ