Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

16-02-2021 14:34 Kategori: Güncel

Bakırlıoğlu; ‘‘TÜİK Rakamları Çarşı Pazarla Uyuşmuyor’’

Bakırlıoğlu; ‘‘TÜİK Rakamları Çarşı Pazarla Uyuşmuyor’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Saruhanlı’da esnaf ziyareti yapan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu TÜİK’in açıkladığı rakamlarla çarşı pazarın uyuşmadığını söyledi."

Haber Akhisar

Saruhanlı’da esnaf ziyareti yapan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu TÜİK’in açıkladığı rakamlarla çarşı pazarın uyuşmadığını söyledi.

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, CHP İlçe Başkanı Hasan Levent, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Abacı ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte çarşı esnafını ziyaret eden Bakırlıoğlu esnafın sesine kulak verdi.

TÜİK’in enflasyon ve işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten CHP Milletvekili Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; TÜİK çarşı pazardaki gerçek enflasyonu, gerçek işsizliği görmek istiyorsa esnafla, çiftçiyle, vatandaşla konuşsun işsizliğin, geçim sıkıntısının ne durumda olduğunu görsün.

6 Kişinin Çalıştığı Dükkanda Şimdi 2 kişi Çalışıyor

Saruhanlı’da 6 kişinin çalıştığı pastanede şimdi iki kişi çalışıyor. Esnaf yanımda 6 kişi çalışıyordu şimdi eşim ve ben kaldık diyor.

5 kişinin çalıştığı dönercide şimdi bir kişi çalışıyor.

Fakat TÜİK işsizlik rakamlarını açıklarken işsizilik oranı düşmedi, enflasyon artmadı diyebiliyor.

Asıl Tehlike Pandeminden Sonra

Alınan tedbirler kapsamında işçi çıkarmak yasak, kısa çalışma ödeneği ile çalışanlar çalışmadan devlet desteğinden yararlanıyor fakat asıl tehlike pandemiden sonra ortaya çıkacak işçi çıkarmaların başlanmasıdır.

Eğer önlem alınmazsa işçi çıkarmalar önemli bir işsizlik krizine neden olacak

Kapalı dükkanlar, siftah yapamadan kepenk kapatan esnafın dayanacak gücü kalmadı. Vergiler, kiralar, sigorta primleri, kredi borçları birikti. Esnafa daha fazla sahip çıkılması gereken bir dönem. Siyasi iktidar esnafa kulak vermeli ve yeni destekleme politikaları belirlemelidir ifadelerine yer verdi.

Esnaf Tüik’in İşsizlik Verilerine Tepkili

CHP'li Bakırlıoğlu'nun TÜİK ile ilgili sorusuna bir esnaf, “Pandemi öncesinde yanımda 6 kişi çalışıyordu. Şimdi ben ve eşim kaldık. TÜİK işsizlik azaldı diyor. Böyle bir şey yok. TÜİK önce sokağa çıksın, sonra verileri açıklasın. Nasıl işsizlik azalmış” ifadelerini kullandı.

Bir esnaf ise yanında çalışan 10 kişi sayısı 3'e düşürmek zorunda kaldığını belirterek, “Salgından önce yanımda 10 kişi çalışıyordu. Şimdi 3'e düşürmek zorunda kaldım. Benim gibi binlerce esnaf var. Bizim yanımızda çalışan ve çıkarmak zorunda kaldığımız kişileri TÜİK işsiz saymıyor sanırım. Hesabı neye göre yapıyor bilmiyoruz” dedi.

Bakırlıoğlu; ‘‘TÜİK Rakamları Çarşı Pazarla Uyuşmuyor’’
Bakırlıoğlu; ‘‘TÜİK Rakamları Çarşı Pazarla Uyuşmuyor’’
Bakırlıoğlu; ‘‘TÜİK Rakamları Çarşı Pazarla Uyuşmuyor’’
Bakırlıoğlu; ‘‘TÜİK Rakamları Çarşı Pazarla Uyuşmuyor’’



Bu haber 2859 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ