Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

31-12-2018 11:38 Kategori: Güncel

Milletvekili Bakırlıoğlu; ''Zehirli Atıklar Neden Akhisar’a Geliyor''

Milletvekili Bakırlıoğlu; ''Zehirli Atıklar Neden Akhisar’a Geliyor''
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Manisa çevresinden ve il dışından getirilen arıtma tesislerinin atık çamurlarının Akhisar çöplüğüne döküldüğünü belirten CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Manisa Büyükşehir ve Akhisar Belediyeleri neden görevlerini yapmıyor diye sordu."

Haber Akhisar

Manisa çevresinden ve il dışından getirilen arıtma tesislerinin atık çamurlarının Akhisar çöplüğüne döküldüğünü belirten CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU Manisa Büyükşehir ve Akhisar Belediyeleri neden görevlerini yapmıyor diye sordu.

Zehirli atıklarla ilgili CHP Akhisar İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, CHP İlçe Başkanı İsmail FİKİRLİ, CHP Akhisar Belediye Başkan Adayı besim DUTLULU, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Mart ayında bu konuyu gündeme getirdiklerini Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanının bunlar hafriyat dediğini söyleyen BAKIRLIOĞLU burada yaptığı konuşmada; bize çok sayıda şikayet geliyordu.

İddia şuydu, “Akhisar’ın çöplüğüne, orda olmaması gereken, dışarıdan getirilen arıtma çamurlarının atıldığıydı” Herkesin bildiği gibi zararlı atıkların Akhisar Katı Atık Bertaraf Tesisine dökülmesi yasaktı.

İddiaları yerinde görmek amacıyla Akhisar çöplüğüne gitmiştik. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı, Akhisar Belediyesi yetkilileri,  o gün atıkların “hafriyat” olduğunu söyleyerek bizi yalancı çıkarmaya çalışmışlardı.

Yaptığımız şikayet neticesinde; Manisa Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü gerekli tahkikatı yapmış, numuneleri almış, almış olduğu numuneler TÜBİTAK’da değerlendirilmiş, gelen rapora göre bizim iddiamız doğrulanmıştır ve ilgili firmaya “729 bin lira para cezası” kesilmiştir.

Belediye yetkilileri bize bunlar “hafriyat” derken kurumlar arasındaki yazışmalar olayın gerçek yüzünü ve durumun daha ciddi boyutlarda olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Akhisar Belediyesinden konu ile ilgili gönderilen yazıda, “Arıtma çamuru içersindeki ağır metallerin, altyapısı olmayan sahaya dökülmesi sonucu zarar vereceği,  eğim sonucu bu çamurlardan çıkan sızıntı sularının bitişik alanda bulunan tarım arazilerine akacağı, yaz döneminde, çamur içerisinden çıkan gazların, 750 metre mesafedeki toplu konutları  etkileyeceği.’ Manisa Büyükşehir Belediyesine bildirilmiştir, denilmiştir.  Yani Akhisar belediyesi buraya gelen bu atıklardan haberdarlar.

Yapılan yazışmalara ve kesilen para cezasına rağmen zehirli atıkların hala kamyonlarla Akhisar’a getirildiğine şahit olduk. Bugün bile Akhisar çöplüğüne zehirli atıklar dökülüyor.

Büyükşehir Belediyesinden çöp ihalesini alan firma ve ilgili daire başkanı bunun sorumlusudur.  Akhisar’ın sağlığıyla oynanmaya devam edilirken, raporlar ve kesilen para cezalarına rağmen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı çöp ihalesini iptal etmemiştir.

İhaleci firmanın çıkarını koruyup, halkın sağlığını umursamayan Akhisar Belediyesi ise ne yazık ki tüm bunlara göz yummaktadır. 

Hem suç işleyenler, hem de buna göz yumanlar hakkında Savcılığa ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yeniden şikayette bulunacağız. Akhisar’ın sağlığını tehdit edenlerin yargı önünde hesap vermesi için konuyu yakından takip edeceğiz ifadelerine yer verdi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU, CHP adayı Besim DUTLULU’nun Belediye Başkanlığında;  halkın sağlığının her şeyden önemli olacağını ve zehirli atıkların Akhisar’a girmesine asla izin verilmeyeceğini söyledi. 

Milletvekili Bakırlıoğlu; ''Zehirli Atıklar Neden Akhisar’a Geliyor''
Milletvekili Bakırlıoğlu; ''Zehirli Atıklar Neden Akhisar’a Geliyor''



Bu haber 920 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ