Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

30-09-2020 14:46 Kategori: Güncel

Mahmut Sami Türkmenoğlu'nun "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Mesajı

Mahmut Sami Türkmenoğlu'nun
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Toplumumuzun tüm kesimlerine dinimizin hakikatlerini doğru bir şekilde ulaştırmanın gayreti ile çalışan Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl Ekim ayının ilk haftasını mutat olarak “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır."

Haber Akhisar

Toplumumuzun tüm kesimlerine dinimizin hakikatlerini doğru bir şekilde ulaştırmanın gayreti ile çalışan Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl Ekim ayının ilk haftasını mutat olarak  “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır.

Başkanlığımız her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasını farklı tema ekseninde ele alarak kutlamakta bu yılın ana temasını ise camilerimizin tarihte yüklendikleri misyonu yeniden kazanması ve farkındalık oluşturması için“Cami ve İlim”olarak belirlemiştir.

Hafta dolayısı ile icra edilecek tüm faaliyetlerde camilerimizin ilim ve ibadet merkezi olduğuna dikkat çekilecek, camilerimizi yeniden dinî, ilmi ve toplumsal hayatın merkezine taşımanın önemine dikkat çekilecektir. Covid-19 pandemisi dolayısıyla geniş katılımlı konferanslar ve etkinlikler yapma imkânı olmasa da radyo, tv ve sosyal medya mecralarında halkımızın bilgilendirilmesine gayret edilecektir.

Camilerimizin fiziksel olarak imar edilmesi ne kadar kıymetliyse, içerisinde ilmi ve manevi imar faaliyetleri gerçekleştirmek de o derecede gereklidir. Peygamber efendimiz bir gün mescide girdiğinde bir kısmı tilavet ve dua ile, bir kısmı ise ilimle meşgul olan iki topluluk görünce, her iki grubun da hayırlı bir işle meşgul olduğunu ifade ettikten sonra “Ben muallim olarak gönderildim.” buyurarak ilimle meşgul olanların yanına oturmuştur. Söz konusu rivayet camilerimizin ibadet mekânı olması yanında ilim merkezi oluşunu da göstermektedir.

Bu bağlamda Mescid-i Nebi’nin bir bölümünde ikamet eden ve sürekli ilimle meşgul olan Peygamber efendimizin her daim yanında bulunan, ona sorular sorarak pek çok meselenin anlaşılmasına vesile olan Ashab-ı suffe  ile beraber Mescid’i Nebî zamanla sistemli bir eğitim-öğretim müessesine dönüşmüştür. Böylece asr-ı saadetten beri mescit ve camiler sadece ibadet mekânı olarak düşünülmemiş, ilim, hikmet ve irfan merkezleri olarak varlığını devam ettirmiştir.

Camilerimiz Allah sevgisinin, peygamber sevgisinin, vatan sevgisinin nakşedildiği, ilmin tahsil edildiği, dinimizin mesajlarının insanımıza ulaştırıldığı, Allah'ın emir ve yasaklarının insanlara tebliğ edildiği mekânlardır. Camilerimiz imanımızın, milli birlik ve beraberliğimizin kaynağı, vatanımızın tapusudurlar.

Din görevlilerimiz ise Minberden, Mihraptan halkımıza sahih dini bilgiyi sunan; insanımızın isim konulmasından  askere gitmesine, evlenmesine kısaca doğumundan ölümüne kadar hayatının her anında onlarla sevinip onlarla üzülen en zor zamanlarda, pandemi sürecinde halkımızın ihtiyaçlarını giderme konusunda büyük gayretler ortaya koyan önderlerimizdir.

Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı tebrik ediyor; Ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.



Bu haber 3463 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ