Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

15-06-2023 13:38 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu; ''Doğalgaz Olmayan Yerlerde Tüpgaz Desteği Verilmeli''

Bakırlıoğlu; ''Doğalgaz Olmayan Yerlerde Tüpgaz Desteği Verilmeli''
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Karadeniz doğalgazının devreye alınması ile birlikte konutlarda mutfak ve sıcak su amaçlı kullanılan doğalgazın aylık 25 metreküplük kısmı seçimin hatırına bir yıl boyunca ücretsiz hale getirildi. "

Haber Akhisar

Karadeniz doğalgazının devreye alınması ile birlikte konutlarda mutfak ve sıcak su amaçlı kullanılan doğalgazın aylık 25 metreküplük kısmı seçimin hatırına bir yıl boyunca ücretsiz hale getirildi. 

Fakat doğalgaz olmayan yerlerde yaşayan ve evlerinde tüpgaz kullanan, ısınmak için kömür kullanan vatandaşlara herhangi bir destek verilmiyor. Ve akaryakıtla birlikte tüp fiyatları da sürekli artıyor. Son gelen zamla mutfak tüpünün fiyatı 375 liraya yükseldi.

Şehirlerde doğalgaz kullananlar bir yıl boyunca destekten yararlanacak, doğalgaz olmadığı için tüpgaz ve kömür kullanmak zorunda kalan vatandaşlara hiçbir destek verilmeyecek. Bu büyük bir haksızlık

Bedava doğalgazın tüketiciye aylık getirisi 150 TL dolayındadır. Yıllık 35 milyar lirayı aşan tüm maliyet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacaktır.

Resmi, verilere göre 2022 yılında Türkiye’de doğal gaz abone sayısı 19,7 milyonu aşmış, aktif doğalgaz kullanan nüfus 60 milyon kişiye, doğalgaz ulaştırılan nüfus ise 70 milyon kişiye ulaşmıştır.

2022 yılsonu itibariyle doğalgaz dağıtım şirketlerinin Türkiye nüfusunun %82’ine doğal gazı ulaştırdığı belirtilmektedir. Bu durumda halen ülkemiz nüfusunun yüzde 18’lik kısmına doğalgaz ulaşmamıştır.

Özellikle köyler, kasabalar ve küçük ilçelerde doğalgaz bulunmamaktadır. Buralarda yaşayanlar mutfakta ve sıcak su için tüpgaz, ısınma için kömür kullanmak zorundadır.

Tüpgaz, doğalgaza göre daha pahalı bir yakıttır.

12 kg mutfak tüpü fiyatı gelen son zamla 375 liraya yükselmiştir. Mutfak ve sıcak su için her evde aylık en az iki tüp kullanılmaktadır.

Doğalgazın ulaşmadığı yerlerde yaşayan vatandaşların genellikle yaşlı, emekli ve dar gelirli oldukları düşünüldüğünde doğalgaz desteğinden yararlanamamış olmaları büyük bir haksızlıktır.

Lüks villada oturana doğalgaz desteği verip köyde yaşayan yoksula destek verilmemesi ne kadar hakka uygun?

Anayasanın eşitlik ilkesine göre doğalgazın ulaşmadığı yerlerde yaşayan yurttaşlarımıza aylık 150 liralık tüpgaz desteği verilmesi gerekir.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile rahatça çözülecek bir konu.

Madem bir destek verilecek köylerde, kasabalarda yaşayanlar, emekliler, yoksullar öncelikli olmalıdır.

Zengine var, yoksula yok anlayışı, sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmaz.



Bu haber 429 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ