Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

10-11-2023 09:17 Kategori: Güncel

Bakırlıoğlu Atatürkün Emanetine Sahip Çıkacağız

Bakırlıoğlu Atatürkün Emanetine Sahip Çıkacağız
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 85. yılında özlemle ve minnetle anıyorum."

Haber Akhisar

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 85. yılında özlemle ve minnetle anıyorum.

Atatürk; fikirleri, ve devrimleri ile sadece Türk ulusuna değil, tarihe ve insanlığa mal olmuştur. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini Türk Ulusuna, emanet etmiştir.

Bize düşen görev; dil, din, ırk, etnik köken farkı gözetmeden bu ülkede yaşayan yurttaşlar olarak, vatanı düşman işgalinden kurtaran, Cumhuriyet’i kuran, demokratik, sosyal, hukuk devletinde özgürce yaşamamızı sağlayanları her zaman şükranla anmak, Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır. İşte bu yüzden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu, laik, demokratik, hukuk devleti 100 yıldır dimdik ayaktadır.

Cumhuriyet tarihimiz boyunca zaman zaman demokrasiye, hukuka karşı girişimler, darbeler oldu. Bugün Anayasa Mahkemesine karşı yapılan hukuk darbesi de bu ülkenin gerçek hukukçuları sayesinde, demokratik sistem içerisinde bertaraf edilecektir.

Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımama kararı hukuki değil sonuçları itibariyle siyasi bir karardır.

100 yıllık cumhuriyetimizde temel kurumlarımıza karşı saldırılar zaman zaman olmaktadır. Fakat bizler Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’i, ulusumuzla birlikte gelecek kuşaklara taşıyacağız.

10 Kasımlar, sadece bir anma günü değil, Atatürk’ün devrimlerine ve ilkelerine sahip çıkma günüdür. Laik, demokratik, hukuk devletine sahip çıkma günüdür.

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ve fikirleri yolumuzu aydınlatmaya her zaman devam edecektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü aramızdan ayrılışının 85. yılında özlemle ve minnetle bir kez daha anıyorum.

 

Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU

CHP Manisa Milletvekili



Bu haber 246 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ