Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

10-10-2023 14:13 Kategori: Güncel

Ata Tohumu Karakılçık Buğdayı Dağıtımı İçin Müracaatlar Devam Ediyor

Ata Tohumu Karakılçık Buğdayı Dağıtımı İçin Müracaatlar Devam Ediyor
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar Belediyesi, sağlıklı ve organik gıda üretimini yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı genetiği değiştirilmemiş Karakılçık buğdayı dağıtımına devam ediyor."

Haber Akhisar

Akhisar Belediyesi, sağlıklı ve organik gıda üretimini yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı genetiği değiştirilmemiş Karakılçık buğdayı dağıtımına devam ediyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’nde En az 5 dekar en fazla 50 dekar araziye sahip üreticilerin yararlandığı buğday dağıtımı hizmeti Akhisar Belediyesi tarafından ücretsiz gerçekleştiriliyor.

Birçok hizmette öncü çalışmalarına devam eden Akhisar Belediyesi, tarımsal projelerde de adından söz ettiriyor. Akhisar Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, sağlıklı ve organik gıda üretimini arttırmak ve geleneksel tarım yöntemlerini korumak amacıyla başlatılan ata tohumu Karakılçık buğdayı dağıtımı projesi devam ediyor.  50 kilo ile başlayıp, Akhisar Belediyesi arazilerindeki üretim ile 8 tona ulaşan ata tohumu karakılçık buğdayı Akhisarlı çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Çiftçi Kayıt Sisteminde En az 5 dekar en fazla 50 dekar araziye sahip üreticilerin yararlandığı buğday dağıtımı hizmeti için üreticiler 13 Ekim Cuma günü mesai saati bitimine kadar Akhisar Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğüne başvurularını gerçekleştirebilir.

Akhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ithal tohumlar yerine genetiği ile hiç oynanmamış ata tohumu karakılçık buğdayının faydalarının saymakla bitirilemeyeceğini, buğdayın çiftçilere dağıtımının devam ettiğini, şartları uyan üreticilerin karakılçık buğdayını belediyeden temin edebilecekleri belirtildi.



Bu haber 465 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ