Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

27-06-2023 09:49 Kategori: Güncel

Akhisar'da LGS'de Devlet Okullarının Başarısı Her Geçen Yıl Artıyor

Akhisar'da LGS'de Devlet Okullarının Başarısı Her Geçen Yıl Artıyor
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar’da 2020-2021, 2021-2022, 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi ile ilgili yapılan analiz sonuçlarını Akhisar İlçe Milli eğitim Müdürü Süleyman ERDEM ile değerlendirdik."

Haber Akhisar

Akhisar’da 2020-2021, 2021-2022, 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi ile ilgili yapılan analiz sonuçlarını Akhisar İlçe Milli eğitim Müdürü Süleyman ERDEM ile değerlendirdik. İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ERDEM; “22 Ekim 2021 tarihinde yani 2021-2022 Eğitim-öğretim yılı başında Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladım. Başladığımızda Sayın Kaymakamımız, şube müdürlerimiz, tüm okul-kurum müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, paydaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde Akhisar eğitim-öğretiminin Türkiye’de eğitim-öğretimdeki büyük pastasından aldığı payı arttırmak için el ele vererek çalışacağız diye sözleştik. Yapılmış olan, yapılmakta olan ve yapılacak olan her eğitim-öğretim faaliyeti, etkinlik ve başarı büyük bir ekibin yaptığı çalışmanın eseridir. O günden bu yana eğitim-öğretimin sportif, sanatsal, sosyal, kültürel her alanında çalışmalarımıza hız verdik. Tabi ki harcanan emeğin, gayretin, samimiyetin olumlu yansımalarını görüyoruz.  Akhisar’ımızda her alanda başarıları bizleri onurlandırıyor. Özellikle sportif alanda gençlerimizin, çocuklarımızın, okul takımlarımızın Türkiye Şampiyonlukları; okul sporlarındaki Türkiye derecelerini hep birlikte izleyip şahit oluyoruz.  Akhisar’ımız yeni Türkiye, Avrupa, Dünya şampiyonluklarına hazır olsun. Diğer taraftan TÜBİTAK Projeleri, TEKNOFEST çalışmaları, farklı projelerdeki katılım oranlarımız her geçen yıl artıyor. Mutlaka bunlarında dereceyle süsleneceği günler yaklaşıyor. Tüm velilerimizin çok yakından takip ettiği diğer bir konuda 8. sınıf öğrencilerimizin girmiş olduğu Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı sonuçları ve Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) sınavı sonuçlarıdır. Biz bu sonuçları tek tek analiz ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı sonuç açıklama sisteminden alınarak, okullarımız tarafından bizlere gönderilen tabloya göre değerlendirmede bulunuyoruz. Biz göreve başlamadan önceki 2020-2021 yılı LGS verisi, göreve başladıktan sonra oluşan 2021-2022,2022-2023 yılının verilerine bakarak bir çıkarımda bulunmaya çalışıyoruz. Şunu belirtmem gerekir ki 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Akhisar Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu öğrencimiz Gülben KARA LGS’ deki soruların tamamına doğru cevap vererek bizlerin gururu olmuştur. İdareci, öğretmen, veli emeği geçenleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu evladımızın bir devlet okulundan çıkması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Tabi biz eğitimciler bu tarz uç başarıları tebrik ederken aslında yakından ilgilendiğimiz husus Akhisar eğitim-öğretiminin Türkiye’de ki büyük pastadan aldığı payı büyütebiliyor muyuz konusudur. Örneğin biz son 3 yılın içerisinde %5’lik dilime giren öğrencilerimizin devlet ve özel okul karşılaştırması ve yine sayısal olarak durumunu çıkaralım.

-2020/2021 Eğitim Öğretim yılı LGS:

104 öğrenci %5’lik dilime girmiş, 50 öğrenci devlet okulu-54 öğrenci devlet özel okulu.

-2021/2022 Eğitim-Öğretim yılı LGS:

96 Öğrenci %5’lik dilime girmiş, 56 öğrenci devlet okulu-40 öğrenci devlet özel okulu.

-2022/2023 Eğitim-Öğretim yılı LGS:

120 öğrenci %5'lik dilime girmiş, 70 öğrenci devlet okulu, 50 öğrenci devlet özel okulu.

Akhisar’da eğitim-öğretim sürecini birlikte yürüttüğümüz önümüzü daima açan Sayın Kaymakamımız, şube müdürlerimiz, okul-kurum müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, yardımcı hizmetler personelimiz, velilerimiz, okul-aile birliklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz sözün özü her bir paydaşımızın önemli katkıları ile yukarı yönlü bir ivmelenme ile devlet okullarımızın başarısı artarak devam ediyor. Özellikle LGS’de oluşan bu olumlu durum bizler için yeterli midir? Tabi ki yetmez, her zaman daha iyisi için çabalamak en ideale ulaşmak durumundayız. Akademik olarak proje uygulayan liselerimize girmeyen öğrencilerimiz, meslek liselerine giren öğrencilerimiz ve mesleki eğitime giden öğrencilerimizin her biri bizim için ayrı ayrı değerlidir. Meslek Liseleri artık yeni oluşan dünyada çok ciddi önem arz etmekte ve iş piyasasında, istihdamda ciddi öncelik almaktadır. Yine mesleki eğitim merkezlerinde aynı meslek liselerinde olduğu gibi devletin ciddi maddi destekleri ile hem lise diplomasını, hem de çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerine sahip olan öğrencilerimiz sektörde büyük bir yer edinmiş durumdadır. Akhisar’ımızda yukarıda her birini ayrı ayrı zikrettiğim paydaşlarımıza işbirliği ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Akhisar’ımızın eğitim-öğretim açısından akademik, bina ve tesis, spor sahası, sosyal, kültürel, sportif her açıdan gerekli payı alması için omuz omuza çalışmaya, gayret ve samimiyet göstermeye devam edeceğiz.

Bu vesile ile mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor; Akhisar’ımız, Manisa’mız, milletimiz, İslam Alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.”

Akhisar’da LGS’de Devlet Okullarının Başarısı Her Geçen Yıl Artıyor



Bu haber 600 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ