Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

05-07-2021 14:50 Kategori: Güncel

Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı

Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte cami ve Kur’an kurslarında açtığı “Yaz Kur’an Kursları”, Akhisar’da da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecek."

Haber Akhisar

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte cami ve Kur’an kurslarında açtığı “Yaz Kur’an Kursları”, Akhisar’da da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecek.

Bugün başlayan ve  Covid-19 salgınına yönelik tedbirlerin en üst seviyede uygulanacağı Yaz Kur’an Kursları 20 Ağustos’ta sona erecek.

Akhisar 2021 yılı yaz Kur'an kursu açılış programı Kantarcıoğlu Camii, Çiçekli Camii ve 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda Akhisar Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Şef Hasan Uçmak ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaz Kur’an Kurslarının ilk gününde öğrencilerle bir araya gelen Müftü Türkmenoğlu: “Sevgili Çocuklar! Hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Salgın hastalık nedeniyle 2 yıldır birbirimize hasret kaldık, bizler sizleri çok özledik. Salgın döneminde bir takım zorluklar yaşadık, büyük mücadeleler verdik, uzun süre evden dışarıya çıkamadık, okulumuza gidemedik ve arkadaşlarımızdan uzak kaldık ancak Allah’ımıza sonsuz şükürler olsun ki bugün birbirimize yeniden kavuştuk. Rabbimiz izin verirse kurslarımızda pandemi kurallarına çok çok dikkat etmek şartıyla hem çeşitli ve eğlenceli etkinliklerle öğreneceğiz hem de Kur’an-ı Kerim sayesinde Allah’ımızla konuşma imkanı bulacağız. Bizler sizleri çok seviyoruz, hepinize başarılar diliyoruz.” dedi.

Çocukların yaz kurslarında camileri tanıdığını ve cami cemaatinin de çocuklara karşı hassasiyetle davranması gerektiğine vurgu yapan Müftü Türkmenoğlu, şöyle konuştu: "Hafızlar diyarı olan Akhisar’ımızda hamdolsun çocuklarımız çok küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim’le tanışıyorlar. Bir hayat boyu rehber edinebilmek amacıyla hafızalarına alıyorlar ve bunun temeli çocuklarımıza büyük oranda Yaz Kur’an kurslarında atılıyor. Onun için ben cemaatimize diyorum ki bu küçük yeni misafirlerimize saflarınızda yer açın, onların cemaate katılmalarında yardımcı olun. Çocukluklarını bağışlayın. Eksikleri, heyecanları olursa onları şefkatle uyarın ama asla kaşınızı onlara çatmayın. Onların camiyle cemaatle Kur'an ile Kur'an kurslarıyla ilgili intibaları sevgi, tebessüm, şefkat üzerine olsun."

Yaz kurslarına gelen çocukların milli ve manevi değerlerle de tanıştığına vurgu yapan Türkmenoğlu, "Bu milletin bir ferdi olduğunu daha küçük yaşta idrak etmiş oluyorlar. Aidiyet ve mensubiyet duygusuyla büyüyerek bu yüce millete, bu ezana, bu bayrağa sahip olmanın heyecanını küçük yaştan itibaren hissetmiş oluyorlar." diye konuştu.

Programın ardından çocuklar, öğreticilerinin eşliğinde ilk derslerine başladı.

Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı
Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı
Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı
Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı
Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı
Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı
Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı
Akhisar’da Camiler Çocuk Açtı



Bu haber 757 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ