Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

24-03-2022 17:15 Kategori: Güncel

Akhisar MYO Ege Bölgesi Kariyer Fuarına Ziyaret

Akhisar MYO Ege Bölgesi Kariyer Fuarına Ziyaret
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisi koordinatörlüğünde, Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF’22) 21-22 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. "

Haber Akhisar

Cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisi koordinatörlüğünde, Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF’22) 21-22 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. İçlerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesinin de bulunduğu 19 paydaş üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen fuara 18 bini aşkın öğrenci ile 600’ e yakın şirket katılım gösterdi.

EGEKAF’ın amacı gençlere fırsat eşitliğini sağlamak. Binlerce genç staj ve iş imkânı için fuara katılan şirketlerle birebir görüşme olanağına sahip oldular. Mülakat odaları ve düzenlenen etkinlikler sayesinde gençler kariyerleri için önemli bir adım atmış oldular. Fuara tüm kamu kurumları ve ulusal, uluslararası şirket temsilcileri katıldı. Fuarda kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarına ait 600’e yakın stand açılmıştır. Fuar, gençlerin iş dünyasını yakından tanıma fırsatı vermesinin yanı sıra, staj imkânı sağlanması ve potansiyellerinin açığa çıkarılabilmesi açısından önem arz etmektedir. İstihdam ve kariyer olanaklarının keşfedilmesi açısından EGEKAF öğrenciler için önemli bir girişim olmasının yanı sıra iş verenlerin pozisyon açıklarını kapatmak ve nitelikli insan kaynağına cevap verebilmesi açısından akademi ve iş dünyasını bir araya getirmektedir.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesindeki Akhisar Meslek Yüksek Okulumuzdan da Ege Bölgesi Kariyer Fuarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. Akhisar Meslek Yüksek okulu yaklaşık 75 öğrencisini Akhisar Belediyesi’nin sağladığı 3 adet araç desteğiyle EGEKAF’a götürdü. Akhisar MYO akademik birimlerinden 3 Öğretim Görevlisi akademisyen eşliğinde öğrencilerin fuarda sunulan imkanları en verimli şekilde değerlendirmesi  sağlandı. Öğrenciler fuarda staj ve iş başvurusu imkanlarından faydalanmak için iş verenlerle ilk ağızdan görüşme imkânı elde ettiler. Öğrenciler fuarda standları bulunan pek çok kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile görüşme olanağı buldukları için memnuniyetlerini dile getirdiler. 

Akhisar MYO Ege Bölgesi Kariyer Fuarına Ziyaret
Akhisar MYO Ege Bölgesi Kariyer Fuarına Ziyaret
Akhisar MYO Ege Bölgesi Kariyer Fuarına Ziyaret
Akhisar MYO Ege Bölgesi Kariyer Fuarına Ziyaret



Bu haber 702 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ