Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Siyaset

Ülkü Ocaklarından Plaket ve Ermeni Tasarısına Sert Tepki

Ülkü Ocaklarından Plaket ve Ermeni Tasarısına Sert Tepki
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

   MHP Akhisar Ülkü Ocakları'nda ikiz kardeşlere vermiş olduğu desteklerden dolayı plaket takdim edildi.

   MHP Akhisar Ülkü Ocakları yönetimi Soner-Tamer Akbulut ikiz kardeşlere yapmış olduğu hizmetlerden ve vermiş oldukları desteklerinden ötürü Akhisar Ülkü Ocakları binasında plaket töreni yapıldı. Törene Akhisar ülkü Ocakları Başkanı İskender Çelik, Başkan Vekili Mustafa Gencer ve Ocak yönetimi katıldı. İkiz kardeşlere plaketlerini MHP Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı İskender Çelik ve Başkan vekili Mustafa Gencer takdim etti.

   Başkan Çelik, törende: " Akhisar Ülkü Ocakları eski yöneticilerinden ve teşkilatımıza uzun yıllardır maddi ve manevi desteklerini hiç bir zaman eksik etmeyen ve hiç bir menfaat gözetmeksizin canla başla mücadele eden ve dava arkadaşlarımız Soner ve Tamer Akbulut kardeşlerimize bu plaketi vermekten şahsım ve yönetimim adına onur ve şeref duyarım." dedi.

   Törende misafirlere  pilav ve ayran ikram edildi.

   Ayrıca MHP Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı İskender Çelik son günlerde gündemde olan Ermeni Tasarısı hakkında basın açıklaması yaptı.

   Çelik yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi: "İtalya Parlamentosu, Fransa Senatosu ve İsviçre Konfederasyonu Parlamentosu'nun ardından Kanada Parlamentosu da 21 Haziran 2004 tarihinde, Kanada Hükümeti'nin muhalefetine rağmen sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarıyı kabul etti. Tasarıyla, 1915 teki olaylar "soykırım" olarak tanımlanarak "insanlık suçu" statüsüne alındı. Kanada Ulusal Ermeni Komitesi'nden Aris Babikyan, tasarının kabul edilmesiyle önemli bir manevi zafer kazanıldığını söyledi. Tasarının kabul edilmesinin ardından organize edilen kutlamada konuşan Babikyan, " zaferi, soykırımda altı kardeşini kaybeden büyükbabasına borçlu olduğunu" ifade etti. 10 Aralık 2003 tarihinde de Quabec Eyaleti Meclisi 24 Nisan'ı sözde "Ermeni Soykırımını Anma Günü" olarak ilan etmişti. Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Aydemir Erman bütün çabalarına rağmen Kanada Parlamentosu'nun bu kararı almasının önüne geçemedi. Son derece talihsiz ve yanlış olan bu kararı kınıyor ve reddediyoruz. Bu karar, tarihi gerçeklerin insafsızca çarpıtılması ve bütün bir ulusun dayanaksız iddalarla karalanması anlamına gelmektedir. Bu iddaların yanlış olduğunu Ermanistan'ı ve Ermenileri yakından tanıma fırsatına sahip olan İngiltere nin Ermanistan Büyükelçisi Dorta Ebbot-Woot, 20 Ocak 2004 tarihinde yaptığı basın açıklaması ile duyurdu ve dünyadaki Ermeni lobileri tarafından istenmeyen kişi ilan edildi.

    Türk ulusu tarihin hiçbir döneminde soykırım gibi insanlık dışı bir suçu işlememiştir. Türkler tarih boyunca Anadolu da Ermenilerle birlikte yaşamıştır ve yaşamaktadır. Ancak Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti'nin doğu bölgelerindeki bazı unsurlar, dış güçlerin oyununa gelmiş ve kendi ülkelerine karşı düşmanla işbirliğine girişmek suretiyle ihanet etmişlerdir. Bununla da yetinmeyerek çok sayıda insanı katletmişlerdir. Bunun üzerine doğudaki Ermenilerin savaş bölgesinden başka yerlere nakledilme zorunluluğu doğmuştur. Bu sırada ağır savaş şartları yanında iklim koşulları, salgın hastalık gibi etkenler tüm yöre halkına zarar vermiştir. Ancak, Ermenilerin büyük kısmı yeni yerleşim bölgelerine salimen ulaşmışlardır. Diğer bir ifadeyle, Ermenilere yönelik ne bir soykırım ne de soykırım emri vardır. Bunun aksine iddialar, bu arada Babikyan'ın dedesinden duyduğunu iddia ettiği hikayeler maksatlıdır ve temelden yoksundur.

    Ermanistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaran, Ermeni diasporalarını kışkırtarak, çeşitli ülkelerdeki yasama organlarında Türkiye aleyhine kararlar çıkartılmasını sağlamaya yönelmiştir. ABD Senatosu ve Avrupa Birliği Parlamentosu da bu çerçevede bir faliyet alanı olarak düşünülmektedir. Türkiye'nin Ermanistan ile karşılıklı ilişkilerini normalleştirmesinin şartlarını belirleme hakkı, uluslar arası hukuka uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. Türkiye Cumhuririyeti bu hakkını ne Avrupa Parlamentosuna ne de başka başka bir ülke parlamentosuna vermiştir. Ayrıca bir komşusunun topraklarını işgal altında tutan, diğer komşusuna karşı dostlukla bağdaşmayan her oluşumun içerisinde yer alıp toprak taleplerini temel belgelerinde açıkça ifade eden Ermenistan yönetimi, Türkiye ile karşılıklı ilişkilerinin hangi koşullarda düzeleceğini gayet iyi bilmektedir. Bu aşamada Avrupa Parlamentosu ve ABD Senatosundan beklentimiz, kısa vadeli bölgesel çıkar politikalarına Türkiye'yi ve Ermanistan'ı alet etmemeleridir." dedi.


#album=00053#

Bu haber 1018 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ