Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

23-06-2020 11:14 Kategori: Siyaset

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘Aynı Skandal YKS’de Yaşanmasın’’

Milletvekili Bakırlıoğlu; ‘‘Aynı Skandal YKS’de Yaşanmasın’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Manisa Yunusemre ilçesinde Liselere Geçiş Sınavında (LGS) Covid-19 teşhisi konulan bir öğrencinin diğer öğrencilerle sınava girmesi ve aynı sınıftaki 19 öğrencinin karantina altına alınmasına, tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu hafta sonu yapılacak üniversite ile ilgili endişelerini düzenlediği basın toplantısında dile getirdi."

Haber Akhisar

Manisa Yunusemre ilçesinde Liselere Geçiş Sınavında (LGS) Covid-19 teşhisi konulan bir öğrencinin diğer öğrencilerle sınava girmesi ve aynı sınıftaki 19 öğrencinin karantina altına alınmasına, tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu hafta sonu yapılacak üniversite ile ilgili endişelerini düzenlediği basın toplantısında dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ciddi bir koordinasyon eksikliği olduğunu belirten Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada; LGS sınavına 1.800.000 öğrenci girdi. Hepsi 8. sınıf öğrencisi ve aynı yaş grubundalar. Covid-19 hastası ya da karantina altına alınmış öğrenci bilgileri Milli Eğitim de yok.

18 yaşından 60 yaşına kadar geniş bir yaş yelpazesinde 2,5 milyon adayın gireceği üniversite sınavında aynı sorunun yaşanmasından endişeliyiz.

Hasta olan veya karantina altındaki adayların bilgileri ÖSYM ile paylaşıldı mı bilmiyoruz. E devlet ve e nabız sistemlerinde hem adayların hem de hastaların bilgileri var. Buna rağmen hasta öğrenciyi diğer öğrencilerle sınava almaları büyük sorumsuzluk.

Manisa’da LGS sınavında yaşanan skandalla ilgili hala bir açıklama yapılmadı. Öğrenciler, aileler, sınav görevlileri risk altında. Aileleri para cezasıyla tehdit ederek sorumluluktan kurtulamazlar ifadelerine yer verdi.

Bakırlıoğlu’nun CHP İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında İl Başkanı Semih Balaban, Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca katıldı.

Milli eğitim Bakanına ve Sağlık Bakanına ayrı ayrı soru önergesi veren CHP Milletvekili Bakırlıoğlu, Hasta olduğu halde diğer öğrencilerle birlikte sınava giren öğrenci sayısını ve hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için covid-19 hastası veya karantina altında bulunan adaylarla ilgili hangi tedbirlerin alınacağı ve sorumlular hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı sorularına yer verdi.

Manisa’da ne olmuştu?

Eğitim-Sen Manisa Şubesinden yapılan açıklamaya göre;  Manisa Yunusemre ilçesi Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulunda 15 no’lu salonda sınava giren 20 öğrenci hep birlikte sözel sınav oturumu boyunca bir arada bulunuyorlar.

Sınıftaki öğrencilerden birisinin covid-19 hastası olduğu bilgisi geliyor. Daha sonra okula Yunusemre Milli Eğitim Müdürü gelerek sayısal sınav oturumu başlamadan önce hasta öğrenci fenalaştığı gerekçesiyle başka bir salona alarak tek başına sınava devam etmesi sağlanıyor.

Sınavdan sonra aynı sınıfta sınava giren 19 öğrencinin okuldan ayrılmalarına izin verilmeyerek, velileri bir toplantı salonuna alınıyor. Nöbetçi doktor olduğunu belirten bir kişi sınıftan alınan öğrencinin Covid-19 hastası olabileceği, bu nedenle aynı sınıfta sınava giren öğrencilerin 14 gün boyunca karantinada kalması gerektiği belirtiliyor.

Velilerin isyanı üzerine karantina ile ilgili belgeleri imzalamak zorunda oldukları belirtilerek 3150 TL ceza kesilmekle tehdit ediliyorlar. Okulda sınav güvenliği için görevli olan polis memurlarına öğrencilerin ve velilerin okuldan çıkarmamaları konusunda talimatlar veriliyor.

Sonra hasta öğrenciyle aynı sınıfta sınava giren öğrencilerin evlerine gidilerek karantina tedbirleri uygulamaya konuluyor.



Bu haber 10199 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ