Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Siyaset

CHP İlçe Teşkilatından Kadınlarımıza Sesleniş

CHP İlçe Teşkilatından Kadınlarımıza Sesleniş
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

CHP Kadınlar Kolu Başkanı Sabriye Arı ve İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Fikirli Kadınlar Günü kutladı. Gençli kolları yönetimi kadınlara karanfil dağıttılar.

CHP Kadın Kolları Başkanı Sabriye Arı: "Değerli Basın Mensupları, Saygıdeğer CHP’liler;

 Sözlerime insanca yaşam mücadelesi veren, ölümüne direnen Tekel Kadın İşçilerini selamlayarak başlamak istiyorum. Bugün “Dünya Kadınlar Günü” nün 100. yılı. 8 Mart 1857’de ABD’nin New York şehrinde 40.000 dokuma işçisi, daha iyi çalışma koşulları istemesiyle bir tekstil fabrikasında grev başlatmış, ancak polisin işçilere saldırması ve fabrikanın ateşe verilmesi  üzerine çoğu kadın 129 işçi can vermiştir. Daha sonra Alman Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, fabrikada ölen işçiler anısına “8 Mart’ın” Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını sağlamıştır. Bir milletin uygarlaşma düzeyini kadının çalıştığı düzey belirlemektedir. Kadın ne kadar aydın, özgür, çağdaş ve sosyal haklara sahipse o ülke o oranda kalkınmıştır.Ulu Önder Atatürk, “Türk Kadınını çalışmalarına ortak etmek, sosyal hayatımızı onunla birlikte yürütmek, ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı yapmak zorundayız” demiştir.

 Dünya Kadınlar Günü artık Türkiye de de kutlanan sevgililer günü gibi kadınlara narin bir çiçek gibi kırılmaması için gereken bir biblo gibi davranılan çiçek, çikolata hediye edilen bir gün değil, mutfağında evlatlarına yemek pişiren annelerimizin, tarlasında orak sallayan, fabrikada tütün saran kadınlarımızın emeğin, alın terinin damla damla süzüldüğü kardeşlerimizin günüdür. Kadının görev ve sorumluluklarına karşılık, toplumsal statüsü Cumhuriyetten günümüze istenilen düzeye yükselmemiştir. Çünkü her şeyden önce değişen Türkiye’de değişen toplumsal yapıda kadının layık olduğu konuma ulaşması için gerekli bilgi ve becerileri tim kadınlar aynı derecede elde edememişlerdir. Kadının eğitilmesi onun kişiliğinin gelişmesi ve çocuğunun eğitimcisi olması bakımından çok önemlidir. “Toplumsal yaşamın her alanında kadının hakkı olan işlevlerin üstlenmesinin önündeki engelleri kaldırmak insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayanan çağdaş katılımcı ve çoğulcu demokrasinin yerleşip kökleşmesinde katkıda bulunmak” parti tüzüğümüzün amaçlarındaki en önemli bölümüdür. Kadınlara karşı şiddet dünyada en yaygın, ancak en az cezalandırılan suçtur. Fuhuşa zorlanan ya da satılan kadınların sayısı yılda 700 bin ile 4 milyon arasındadır. Cinsel kölelik düzeninden elde edilen kazançlar yılda tahminen 12 milyar dolardır. Sistematik tecavüz yeryüzündeki bir çok çatışmalarda bir terör silahı olarak kullanılmaktadır. En az 3 kadından biri dövülmüş, cinsel ilişkiye zorlanmış yada hayatı boyunca başka türlü suistimal edilmiştir. İçinde bulunduğumuz sistem kadına yönelik ayrımcılığı, cinsel istismarı baskıyı, şiddeti olağanca gücüyle körüklüyor.. Türkiye de kadınların işgücüne katılımı 1955 yılında %72 iken 2008 yılı itibarıyle %22 oranında gerilemiş. Türkiye kadınlarının istihdama katılması bakımından 189 ülke arasında 179. sırada yer alıyor.

 Kadınlar sokağa çıkacak, bir işe girip çalışacak duruma gelmesin diye en yetkili ağızlardan çocuk yapın, evde oturun beyanları geliyor. Ev de ister çamaşır yıka ister bulaşık özgürsün. Bu zihniyeti bizler kadınlar olarak yıkmak ve bu eşitsizliğe son vermek zorundayız. Türkan Saylan’lar, Bahriye Üçok’lar, Halide Edip’ler, Adile Çavuş’lar varken bu ülke kadınları hiçbir zaman başını öne eğmeyecektir. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır veya her başarılı kadını destekleyen bir erkek vardır  anlayışını yıkmak gerektiğine inanıyorum. Biz hiç kimsenin arkasında birilerinin desteğiyle bir yere gelmek istemiyoruz. Biz kadınalr bireyiz. Biz kendi kimliğimizle bir yere gelmek başarmak zorundayız.

 Tüm emekçi kadınların önünde saygıyla eğiliyorum." dedi.

  Akhisar CHP İlçe Başkanı Av. İsmail Fikirli yapmış olduğu basın açıklamasında:

  "Saygıdeğer Hanımefendiler, Değerli Basın Emekçileri, Değerli Misafirler, Hepiniz Hoş geldiniz. Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi adına hepinize teşekkürlerimi sunarım.

  Bugün, malesef Elazığ ili Karokoçan ilçesinde meydana gelen deprem sonucu birçok insanımızı kaybettik. Öncelikle onlara Allah tan rahmet, yaralılara şifalar, varsa enkaz altında olan insanlarımıza dayanma gücü ve sabırlar diliyoruz.

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bundan 153 yıl önce, döktükleri kanları, verdikleri canları ile verdikleri emek mücadelesinin yiğit emekçi kadınları, Kurtuluş Savaşını kazanan ve şehit olan kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum. Ey çağdaş Türk Kadını, Çağdaş Türkiye nin geleceği ve garantisi sizlersiniz. Milli Mücadelede ve Devrim tarihimizdeki gibi. Şimdi, Çağdaş Türkiye nin varoluş ve gelecek mücadelesini de siz verecek ve siz kazanacaksınız. Bu sizin, ortaçağ karanlığına, feodal düşüncenin sömürüsüne karşı mücadeleniz olacak aynı zamanda.

  Cumhuriyet Halk Partisi, Çağdaş Türkiye hedefine tüm kadınımızın ve erkeğimizin fikri, emeği ve omuz omuza mücadelesi ile ulaşacaktır. Ülkemiz seçim sürecine girmiştir. Bu seçimde yaklaşırken, ülke insanımız, Cumhuriyetin, Devletimizin, insanımızın ve vatan topraklarının maruz kaldığı tehlikenin farkına varmıştır. Bu nedenle, Milli Mücadele günlerinde katlanılan zorlukların daha fazlasına katlanmaya hazır ve aynı azim ve inançla kadınımız ve erkeğimiz çalışmak zorundayız. Bütün çağdaş kadınlarımızı şu andan itibaren bu uğurda çalışmayı başlatıyoruz.

  8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun." dedi.


#album=00050#

Bu haber 840 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ