Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

29-03-2019 09:22 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu; ''Sofralık Zeytinin Primi En Az Bir Lira Olmalı''

Bakırlıoğlu; ''Sofralık Zeytinin Primi En Az Bir Lira Olmalı''
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Tarım ve Orman Bakanının Salihli’de tane zeytine 15 ila 25 kuruş arasında prim verileceğini açıklamasını değerlendiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu talebimizin altında da olsa, tane zeytine primin uygulamaya geçmesi için verilen sözlerin takipçisi olacağız dedi."

Haber Akhisar

Tarım ve Orman Bakanının Salihli’de tane zeytine 15 ila 25 kuruş arasında prim verileceğini açıklamasını değerlendiren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu talebimizin altında da olsa, tane zeytine primin uygulamaya geçmesi için verilen sözlerin takipçisi olacağız dedi.

Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisarlı zeytin üreticisinin gündeminde olan zeytin primi hakkında CHP Akhisar İlçe Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Akhisar İlçe Başkanı İsmail Fikirli, yönetim kurulu üyeleri, partililer ve zeytin üreticileri katıldı.

Bakırlıoğlu burada yaptığı açıklamada; Milletvekili seçildiğim günden bu yanan sofralık zeytine kilogram başına 1 lira, zeytinyağına 3 lira prim verilmesi gerektiğini söylemiş, Suriye’den zeytinyağı ithalatının derhal durdurulması istemiştim.

Bu konuda TBMM Başkanlığına kanun teklifimi sunmuş gerek genel kurulda, gerekse bütçe ve komisyon görüşmelerinde sık sık dile getirmiştim.

Hatta zeytin hasadı başladığına, kendisine Akhisar’a davet ederek, sofralık zeytine prim müjdesini burada vermesini istemiştim.

Akhisar’a adım atmayan Sayın Bakan, seçim derdine düşmüş ve Manisa ilçelerini gezer olmuştur.

Çiftçilik yapan, zeytin üreticisi bir Milletvekili olarak, Tarım ve Orman Bakanı Akhisar’a geleceği zaman, çağrımı yinelemiş ve bu müjdeyi vermesini istemiştim.

Fakat Sayın Bakan zeytinin başkenti Akhisar’da fındık desteğinden, çay desteğinden bahsetti, zeytinden hiç bahsetmedi.

Bu durum Akhisar’da hayal kırıklığı yarattığının farkına vardılar. Aradan iki gün geçti aynı Bakan, 15-25 kuruş pirim verileceğini Bakanlığın  tane zeytine prim konusunda çalışma yapacağını açıklamıştır.

Bu talebimize kulak tıkayan sayın Bakan Manisa Büyükşehir ve ilçelerde seçimi kaybettiklerini anlayınca çareyi zeytine prim açıklamasında bulmuştur.

Ülke genelinde seçimi kaybedeceğini anlayan Hükümetin sadece zoraki de olsa, halk için, çiftçi için, esnaf için, sanayici için dile getirdiğimiz taleplere olumlu cevap vermesi yine de bizleri mutlu etmektedir.

Çünkü bu sadece benim değil ülkenin dört bir yanında zeytin üreten çiftçinin talebidir.

Fakat tane zeytin için açıklanan prim miktarı beklentimizin, hak ettiğimizin çok altındadır. 10 yıl önce beklenti 20 kuruştu.

Önümüzdeki sene bizi daha zor bir sene bekliyor zeytin konusunda birçok zeytin üreticisi arasını yaptıramamış, gübresini atamamış, toprağını işleyemiyor. Önümüzdeki yıl ben rekoltenin düşük olacağından endişeleniyorum. Bu şartlar altında sözü geçen prim fiyatları bizi tatmin etmiyor.

Bugün bizim talebimiz, kilogram başına 1 TL’dir. Destek miktarı 1 liraya çıkarılana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Endişemiz diğer vaatler gibi bunun da seçimden sonra unutulmasıdır. Bu nedenle CHP olarak sofralık zeytin priminin takipçisi olacağız. Seçimden sonra unutulmaması için çiftçilerimizle, üreticilerimizle ihracatçılarımızla konuyu her gün gündemde tutacağız.

Millet ittifakı olarak Manisa’da kazanacağımız tüm belediyeler zeytin üreticisinin, çiftçinin belediyesi olacak, tarımsal kalkınmanın lokomotifi olacaktır. Çağdaş bir kooperatifçilik anlayışı ile İzmir ve Eskişehir modelleri uygulamaya konulacaktır.



Bu haber 867 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ