Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

25-11-2021 12:58 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu; Recep Tayyip Erdoğan Çay-Simit Hesabını Bir Daha Yap ve İstifa Et’’

Bakırlıoğlu; Recep Tayyip Erdoğan Çay-Simit Hesabını Bir Daha Yap ve İstifa Et’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, son günlerde dövizde ve ekonomide yaşanan krizi ‘Çay-simit’ hesabı yaparak değerlendirdi."

Haber Akhisar

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, son günlerde dövizde ve ekonomide yaşanan krizi ‘Çay-simit’ hesabı yaparak değerlendirdi.

Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada: “Son günlerde dövizde ve ekonomide yaşanan kriz vatandaşı çileden çıkardı. Geçim zorluğu çeken halk sokaklara çıkmaya başladı. AKP’nin görmek istemediği bu kötü tablo maalesef derin bir ekonomik kriz içinde olduğumuzu gösteriyor. Bu durumu Recep Tayyip Erdoğan’ın meşhur çay-simit hesabıyla ve sözleriyle anlatalım istedik. Hatırlanacağı üzere Recep Tayyip Erdoğan bir dönem çay simit hesabıyla hükümeti eleştiriyordu. Biz de bugünü Recep Tayyip Erdoğan’ın hesabıyla ve onun sözleriyle değerlendirelim istedik.

Ankara’da çay 3 TL, simit 3 TL. Üç çocuğunuz, hanım dört, siz beş. Bakın çay ve simidin dışında bir şey yemeyeceksiniz. Beş kişilik bir aile bir öğünde 30 lira, günde 90 lira. 100 lira diyelim. (Kendisi de rakamları yuvarlamıştı) Ay 30 gün. Ne yapar? Ayda 3.000 TL. Asgari Ücret 2.825 lira net. Değerli vatandaşlarımız; bu zalim yönetim bu millete bir bardak çayla, bir simiti bile layık görmüyor.

Bunların peşinden nasıl gideceksiniz diyen Recep Tayyip Erdoğan gibi biz de soruyoruz. Evin kirasını kim ödeyecek? Elektrik parasını kim ödeyecek? Su parasını kim ödeyecek? Çoluk çocuğun okul masrafını kim karşılayacak? İşte ekonomik durum bu. Ülkenin içinde bulunduğu durumu ifade ettiğimiz bu sözler kendisine ait. Bir zamanlar Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirdiği durumdan daha vahim durumda bu ülkenin hali.

Şahsım hükümetinin bu ülkenin yönetme kabiliyeti kalmamıştır. AKP ve hükümeti bu ülkenin milletin sırtında kambur haline gelmiştir. O gün hükümete istifa çağrısı yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetinin gitme vakti gelmiştir. Ülke en kısa zamanda seçime gitmelidir” dedi.



Bu haber 549 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ