Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

11-04-2020 23:27 Kategori: Siyaset

Bakırlıoğlu; ‘‘Af Yasasına, Esnafa Sicil Affı Da Eklensin’’

Bakırlıoğlu; ‘‘Af Yasasına, Esnafa Sicil Affı Da Eklensin’’
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan ve “af yasası” olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun Değişikliği Teklifi ile birçok suç affedilecek ve cezaevindeki mahkumlar serbest kalacaktır."

Haber Akhisar

TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan ve “af yasası” olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun Değişikliği Teklifi ile birçok suç affedilecek ve cezaevindeki mahkumlar serbest kalacaktır.

Teklifin gerekçesinde de belirtildiği üzere, ülkemizi etkisi altına alan ve pandemi olarak ilan edilen Covid-19 salgını nedeniyle cezaevlerinde oluşan yoğunluğu azaltmak ve teması en aza indirmek amaçlanmıştır.

Bu salgının sağlımızı tehdit etmesinin yanından ekonomiyi de büyük ölçüde tehdit etmektedir. Özellikle ülkedeki esnafın yarısının dükkanı gerek yasaklar kapsamında gerekse iş yokluğundan kapanmıştır.

Esnafı desteklemek amacıyla Halk Bankasından 25 bin liraya kadar kredi verilmesi kararlaştırılmış fakat istenen şartların ağırlığı ve kredi borçları nedeniyle birçok esnaf krediye ulaşamamıştır.

Çünkü geçmiş dönemlerde kredi borçlarını ödeyemedikleri için halk arasında “Kara Liste” olarak bilinen Bankalar Birliğinin “Negatif Nitelikli Müşteriler Listesinde” yer alan esnaf ve sanatkarlar kredi alamamaktadır. Borçlarını ödemiş olsalar bile bankalar kredi vermemektedir.

Esnaf örgütlerinin sık sık dile getirdiği sicil affı bugün Mecliste görüşülen infaz yasasına eklenebilir.

Kanun teklifine eklenecek bir madde ile esnaf ve sanatkarlar için, çiftçiler için getirilecek sicil affı ile krediye ulaşmaları sağlanarak bu sıkıntılı sürecin atlatılmasına katkı sağlanabilir.

Bu krizin en mağdur kesimi esnaf ve sanatkarlar ile çalışanlarıdır ve mutlaka desteklenmeleri gerekmektedir.

Yoksa salgın bittiği zaman borcunu, kirasını, vergisini, sigorta primini ödeyemeyen ve kredi bulamayan, binlerce esnaf dükkanını tekrar açamayacaktır.



Bu haber 6356 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ