Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Siyaset

Akhisar Dört Vekili Ağırladı

Akhisar Dört Vekili Ağırladı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

   MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural eşliğinde Milletvekilleri Erkan Akçay, Mustafa Önez, Ahmet Oran, İl Başkanı Uğur Öncü, İlçe Başkanı Ali Çavdar Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu'nda Akhisar halkına seslenmek amacıyla bir araya geldiler.

    Konferans, Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Daha sonra MHP Kadın Kolları Başkan Yard. Nurhan Selçuk konuşmasını yaptı. Konuşmasında: "Sayın vekilim değerli misafirlerimiz biz tarihine düşman tek milletiz. Tarihini bilmeyen milletler, hafızasını kaybetmiş insanlara benzetilirler. Bir illet yüzünden bütün tecrübeleri zihninden silinmiş bir adamın ateşin yaktığını, rüzgarın savurduğunu yeniden öğrenmesi ne üzücüdür. Bugünkü tarif edilmez anarşi, gerileme ve ahlak bozukluğu ile neticelenmiştir." dedi.

   Alkışlar eşliğinde MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildi. Vural: " Sevgili Akhisarlılar, Ankara'dan Genel Başkanımızdan sevgi ve selamlarımı sunmayı bir borç biliyorum. Manisa ve Akhisar İlçesinde MHP nin güçlenmesinden korkanlar var. Niye korkuyorsunuz, milletten korkulur mu. Anadolu nun her yerini geziyorum. Sanayicilerin, çiftçilerin, emeklinin durumu belli ekonomik kriz için bir tedbir almadılar. Ölen ölür kalanlar bizimdir dediler. Akhisar pamukçulukla, tütüncülükle bilinirdi. Mazot pahalandı, ilaçlar zamlandı. Pamukçuluk, tütüncülük Akhisarda bitirildi. Kala kala zeytincilik kaldı. Zeytincilik ile ilgili tedbirler alınmaz ise oda bitecektir. Pamuğu bitirdiler şimdi Yunanistandan alıyoruz. Yunanistan çiftisini doyuruyorsunuz da, Akhisar çifçisini neden aç bırakıyorsunuz.

    Sayın vatandaşlarım, öyle bir ekonomik politika uyguluyorlar ki, Hasanlar değil Hanslar iş buluyor. Toprağından toprağından doymayan çiftçimizi şehirlere göç ettiriyorlar. Bir torba kömüre bir paket makarnaya muhtaç ettiler. Akhisarda sigara fabrikası meselesi vardı. 2001 yılında sigara fabrikası için 100 trilyon Manisaya yatırım yapılacaktı. Soruyorum Bülent Arınç'a Akhisar'a sigara fabrikasını ne zaman yaptınız. Manisa Tekel işçisi Ankaradaydı. Hak aradılar coplandılar. Orada ki Tekel işçisini görmezlikten gelip hak arayışlarına cevap vermediniz. Dağdakine iş imkanı tanıyorsunuz. Tekel işçisini dağa mı çıkarmak istiyorsunuz. Bir konuşmasında Bülent Arınç Tekel'in özelleştirilmesine karşı çıkacağız. Size söz veriyorum. Bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz dedi. Biz göremiyoruz. Böyle mi sahip çıkıyorsunuz. Kandildekiler için göz yaşı döküyorsunuz da Manisada ki Tekel işçisi için neden göz yaşı dökmüyorsunuz. Bülent Arınç, Heybeli Ada Ruhban Okulunda Patrikhane açılışı için çırpınıp duruyorsun.

    Çok sevgili Akhisarlılar, şarkılar ve türkülerle uyuyacak mısınız. Haburu anlatacaklar dinleyecek misiniz. Şarkınızı da dinleyeceğiz dizilerinizide izleyeceğiz ama bize Haburu ve açılımı anlatamazsınız. Ya milletin sanatçısı olursunuz yada Habur sanatçısı olursunuz.

    Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." dedi.

    Nurhan Selçuklu, İlknur Marbel, Cengiz Özdemirli, Cemil Cangül, Serdar Durmuş, Kemal Gezer'e rozet takılımı yapıldı. Rozet takılımından sonra Park kulupte vekillere çay ikramı yapıldı. İkramdan sonra esnaf gezintisi ile halkın sıkıntıları ve hatırları sormak amacıyla ziyaretler gerçekleştirildi.

    Esnaflar: "Geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Durumumuz içler acısıdır. Ne zaman kurtaracaksınız esnaf kan ağlıyor. Bizleri kurtarın."gibi olan sıkıntılarını ilettiler. Vekiller kapalı çarşıda vekillerke birlikte Akhisar'a özgü şambeli tatlısını tattılar ve oldukça beğendiler. Daha sonra esnafların yanından ayrılarak Cafer'in yerine akşam yemeği için gittiler ve Akhisardan ayrıldılar.


#album=00064#


Bu haber 1125 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ