Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

02-02-2017 16:04 Kategori: Siyaset

Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu

Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Ak Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Belediye Başkanı Salih Hızlı ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu."

Haber Akhisar

Ak Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Belediye Başkanı Salih Hızlı ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Babalı Garden Park’ta gerçekleştirilen kahvaltı programına Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak ve Ali Velestin,  Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz, Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Karaoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve Akhisarlı basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, öncelikle tüm basın mensuplarının geçmiş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. 10 Ocak’ta basınla buluşamadıklarını belirten Şenyiğit, bu neden bugün bu kahvaltı programını düzenlediklerini belirtti.

Kahvaltı programı sonrası açıklamalarda bulunan Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar’da yapılan yatırımları değerlendirdi. Çevre yolu projesi, stadyum, Gürdük ve Çamönü barajlarının en önemli projeler olduğunu vurgulayan Aydemir, 2011 yılından itibaren Akhisar’daki yatırımlara hız verdiklerini belirtti. Gölmarmara çevre yolunun çalışmalarının tamamlandığını bu yılsonuna kadar da yolun Salihli’ye kadar bitirmek istediklerini belirtti. İstanbul çevre yolunun ise 2018 yılının ilk yarısına kadar tamamlanarak hizmete açılacağını dile getiren Aydemir; “ Demiryolu projesinde biz siyasiler olarak söz vermiştik. Bugün bu sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bir diğer önemli konu ise fakülte konusudur. Sigara fabrikasının yeri malumunuz üniversiteye tahsis edildi. Bunun içinde bir dernek kuruldu. El birliği ile inşallah Akhisar’ımıza bir fakülte kazandıracağız” dedi.

Aydemir, konuşmasında Gürdük ve Çamönü barajları hakkında da bilgiler vererek “ Gürdük Barajı’nın yapımına başlandı. İmalatı tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah, tüm hızıyla da tamamlanacak. Çamönü barajında ise müteahhit çalışmalara başladı” ifadelerini kullandı. Akhisar Emniyet Müdürlüğü binası ve Diş Hastanesi hakkında  konuşan Milletvekili Uğur Aydemir, “Emniyet Müdürlüğü biliyorsunuz ki Akhisar’ın girişinde bir apartman dairesinde hizmet veriyordu. Şimdi çok güzel bir binaya kavuştu ve burada hizmet veriyor.  Daha önce Ticaret Odası’nın katkılarıyla yapılan bir diş sağlığı merkezimiz vardı. Böyle işler yapan kurum ve kişilere teşekkür etmek ve teşvik etmek lazım. Biz de Ticaret Oda’mıza bu konuda teşekkür ettik. Ancak daha iyisini daha büyüğünü yapmak gerekti. Diş ağrısı çok berbat bir ağrıdır; bu yüzden tam donanımlı bir diş hastanesi açtık ve burada Akhisarlılarımıza en iyi şekilde hizmet veriyoruz” dedi.

Akhisarlıların en çok merak ettiği konuların başında gelen stadyum hakkında konuşan Aydemir, sürekli olarak stadın bitiş tarihinin sorulduğunun vatandaşın bu konuda haklı olduğunu belirterek “15- 20 gün içerisinde tekrar ihale yapılarak yarım kalan inşaat 5- 6 ay gibi kısa bir sürede bitecek. Stad ne zaman bitecek diye soruluyor haklı olarak; ama bu konuda  ne milletvekiliniz olarak benim ne de belediye başkanımızın bir kusuru yok. Tamamen müteahhit firmayla alakalı bir sorundur. Stadımıza Spor Toto sponsor oldu ve tüm maliyeti üstlenecek. Akhisar, Avrupa standartlarında çok güzel bir stada kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Okul ve yurt konularında konuşan Aydemir, Fen Lisesi’nin yapımını Ramiz Köfte’nin üstlenmesinin ardında yurdun devlet tarafından yapılacağının sözünün verildiği bunun üzerine de Fen Lisesi yurdunun yapılarak hizmete açıldığı belirtti.  Üniversite alanına da Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik öğrenci yurdunun yapılacağını dile getirdi. Bunların haricinde Efendi ve Cumhuriyet mahallelerinde okul yapımlarının devam ettiğini belirten Aydemir, Gölet alanı içerisindeki Gençlik Merkezi’nin de en kısa sürede hizmete açılacağını ve Akhisarlı gençlerin buradan faydalanacağını söyledi.

Yatırımları değerlendirmesinin ardından çalışmalar için devlete, bakanlara ve Manisa Milletvekillerine teşekkür ettiğini belirten Aydemir, daha sonra başkanlık sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TEK ADAM DÖNEMİ BİTTİ; MİLLETİN ADAMI DÖNEMİ BAŞLADI

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisarlı basın mensuplarıyla buluştuğu kahvaltı programında başkanlık sistemine dair açıklamalarda bulunarak geldikleri günden beri başkanlık sistemini dile getirdiklerini; ancak gerekli sayıya ulaşamadıklarını  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek çıkışının ardından tekrar gündeme getirdiklerini vurguladı. Bunun üzerine Ak Parti olarak bu sistem için çağrıda bulunduklarını belirten Aydemir, ana muhalefet partisi CHP’nin onay vermediğini dile getirerek “ 18 maddede anayasa değişikliğini Ocak ayı içerisinde meclisten geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı’nın imzasına sunulacak. Cumhurbaşkanı onaylarsa Mayıs ayı gibi referanduma gidilecek. Referandumdan çıkacak her türlü sonucu biz kabul ediyoruz. Biz milletin iradesine saygı duyuyoruz ve milletimize bu konuda güveniyoruz. Neticede milletimiz her zaman doğru kararı vermiştir. Rejimimiz cumhuriyettir ve demokrasi ile yönetiliyoruz. Bu kapsamda azınlıkların dediğinden ziyade milletin dediği önemlidir. ‘Rejim değişiyor’ söylentileri ise safsatadan ibarettir. Tek adamlık diye bir şey yoktur. CHP, ‘Tayyip Erdoğan, tek adam, diktatör’ deyip duruyordu. Tek adamsa neden sistemi tekrar değiştirsin. Bundan sonra tek adamlık yoktur. Tek adam dönemi bitti; milletin adamı dönemi başladı. Bundan sonra milletin sevmediği, istemediği bir adam söz sahibi olamayacak ve Türkiye çağ atlayacak.

KAOS SİSTEMİ SONA ERECEK

7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon sonucunun çıkması ve artan gerilime de değinen Aydemir, “Millet sandığa gitti; ancak kimin başbakan çıkacağı belli olmadı. 7 Haziran sonrası koalisyon ülkeyi kaosa sürükledi. Referandumdan ‘evet’ çıkarsa kaos olan bu sistem sonra erecek. Millet kimin başbakan olacağını bilecek. Tek başına bir kişi hükümeti kuracak ve milletimiz seçimden sonra rahatça koltuğuna yaslanacak. Bundan sonra seçimler 5 yılda bir yapılacak. Kişi ister ve sevilirse tekrar seçilir. Sevilmezse zaten milletimiz onu çöpe atar. Bu sistemin en önemli özelliği ise tek adamlık değil; milletin sevdiği kişinin başa gelmesidir” ifadelerini kullandı.

CHP, MİLLETTEN KORKUYOR

Ana muhalefet partisine eleştirilerde bulunan Aydemir, “Parlamenter sistemi isteyen ana muhalefet, bugüne kadar parlamenter sistemin gereğini yerine getirmemiştir. Hep ‘biz varız’ demiştir. Parlamenter sistem CHP için kriz çözen bir sistem değildir. Meclisin kapısına kilit vurup parlamento üyelerini meclise sokmayan CHP, parlamentoyu krize sürüklemiştir.  CHP, milletin derdine dertlenmeyen bir partidir. Milletten korkan bir parti olabilir mi? Ama milletten korkuyorlar. Milletle birlikte yürümüyor, kendilerini elit görüyorlar. Halbuki kendilerini milletten ayırmamaları gerekir.

Bizim kurucu başkanımız, sevdalısı olduğumuz Cumhurbaşkanı’mız seçime girer mi bilmiyoruz. Cumhurbaşkanımız, kendisini düşünen birisi değil; biz şahıslar üzerine sistem kurmuyoruz. CHP’ kendisine yeni bir Recep Tayyip Erdoğan gibi halk tarafından sevilen birisini bulsun belki onlar seçilir. Biz bu sistemde pay sahibi olan MHP’ye teşekkür ediyoruz. ‘Hayır’ cılar belli: PKK, CHP, HDP. ‘Evet’ çiler ise MHP ve Ak Parti’dir” dedi.

Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in açıklamalarının ardından soru cevapla devam eden kahvaltı programında Belediye Başkanı Salih Hızlı ve milletvekili Uğur Aydemir Akhisarlı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu
Ak Parti Basınla Kahvaltıda Buluştu



Bu haber 1586 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ