Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

11-02-2017 17:13 Kategori: Siyaset

AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı

AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"AK Parti Akhisar ilçe teşkilatı daraltılmış danışma kurulu meclis toplantısı partinin lokal binasında yapıldı."

Haber Akhisar

AK Parti Akhisar ilçe teşkilatı daraltılmış danışma kurulu meclis toplantısı partinin lokal binasında yapıldı.

Toplantı öncesi yapılan divan kurulu seçiminde Ömer Akar divan kurulu başkanı olarak seçilirken, Arzu Kokaz, Ali rıza Çal ve Mehmet Ali Kışla da divan kurulu üyesi olarak seçildi.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, Akhisar Belediye Başkan Vekili Zafer Aşkın, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanı, İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından toplantının ilk konuşmasını AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit yaparken 16 Nisan'da yapılacak referandum içeriği ile ilgili bilgiler aktararak Türkiye genelinde olduğu gibi Akhisar'da da büyük oranda "Evet" adına tanıtımlar yapacaklarını ve bugünden itibaren çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Şenyiğit yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Sayın İl Başkanım, İl Başkan Yardımcılarım Yönetim Kurul Üyelerim, Belediye Meclis Üyelerim, Kadın Kolları Başkanım ve Yönetimi, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu ve Üyeleri Mahalle Temsilcilerim ve bu hak davanın gönüllü neferleri, sizleri selamların en güzeli olan Allah’ın selamı ile selamlıyor en derin sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

İlçe Danışma Meclisimize Hoşgeldiniz Sefa'lar Getirdiniz 

Bildiğiniz üzere dün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Değişikliğini onayladı. Bu şartlar altında 16 Nisan 2017’de halkımıza gideceğiz, halkımızın oyları ile Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemine geçiş yapacağız.

Halk oylamasında geçerli oyların yarısından bir fazlası hukuken yeterli. Ancak, bu hukuken geçerli olsa bile bizim için aklımız ve gönlümüz bundan çok daha fazlasına talip. Seçime katılımın zirveye çıkmasını hem de evet oylarının rekor kırmasını arzu ediyoruz. Bu açıdan teşkilatıma çok iş düşmekte İnşallah Halk oylamasının sonucunda Halk kazanacaktır.

Artık GÜÇLÜ, büyük ve lider bir Türkiye var

Türkiye’yi bu yoldan döndürmek için daha ilk günden itibaren birileri düğmeye bastı. Darbe planlarını, kapatma davasını, 367 gibi garabetleri hep birlikte yaşadık. Ancak son 4-5 yılda, Türkiye’yi durdurmak için çok yoğun bir saldırı silsilesi başlattılar. Gezi olaylarını denediler, olmadı. 17-25 Aralık yargı darbesini denediler, olmadı. 15 Temmuz’u denediler, olmadı. FETÖ ile birlikte PKK, DHKP-C, DAEŞ gibi terör örgütlerini de sahaya yoğun bir şekilde sürdüler, yine başaramadılar. En son ekonomik yollarla, döviz operasyonlarıyla dengemizi bozmak istediler ama yine hüsrana uğradılar. Bütün hesaplarını doğru yapsalar da, bu milleti doğru hesap edemiyorlar. Ömer Halisdemir’ i, Fethi Sekin’ i onların kıt akılları almıyor, alamıyor. Onların bütün saldırıları karşısında, milletimizin asil duruşu son derece yerinde. Sandıkta Millet onların  hesaplarını bozuyor.

Bizler diklenmeden dik durarak, her türlü engeli aştık. Milleti aptal yerine koyup kendisini akıllı sanan, millete hakaret ederek bir şey oldum delisi olan zihniyeti reddiyoruz.

Bizde millet efendidir

Herşeyin üstünde Halkın Kararı vardır. İşte bu yüzden CumhurBaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişinede Halk karar verecektir.

Öncelikle yapılacak olan halk oylaması ile oylanacak  olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir rejim değişikliği değil sistem değişikliğidir. Türkiye'nin rejim sorunu Genel Başkanımız ve Başbakanımız  Sayın Binali  Yıldırım'ın da belirttiği gibi gibi 1923'te bitmiştir. Cumhuriyet milletimizin en kıymetli kazanımıdır.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin rejimi Cumhuriyettir ve hep böyle kalacaktır.

Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. 

Halk oylamasına giden yolda Cumhurbaşkanlığı sisteminin teşkilatımızca özümsenmesi ve doğru anlatılması önemli bir husustur. 2016 yılında Türkiye bölgesel ve küresel rüzgarların, fırtınaların etkisinde daha da ulu bir çınar haline gelmeye başladı.  Devlet – millet dayanışmasıyla daha da güçlenmeye başladık. Halk oylamasında sadece anayasa değişikliğini oylamayacağız; daha güçlü bir Türkiye’ye giden bir yolu oylayacağız Hepimizi çok yoğun bir çalışma dönemi bekliyor. Yeni sistemin halkımıza çok iyi anlatılması gerekiyor. Bu coğrafyada hep uyanık olmalıyız. 15 Temmuz’dan sonra hiçbir zaman iki gözümüz kapalı uyuyamayız.

Önümüzde güçlü bir Türkiye için son bir dönemeç var cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halkımızın teveccühü ile uygulamaya koyduktan sonra ülkemiz  hedeflerine en hızlı bir şekilde ulaşacaktı.

Peki neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi :

İSTİKRAR için; 

Yeni sistemle kalıcı istikrara kurumsal garanti verilecek. Son 15 yılda ülkede istikrar sağlandı ama bu kalıcı değil, bu partiye ve kişiye bağlı bir istikrardı. Yeni sistemle İstikrar garanti altına alınıyor. 

ETKİLİ İDARE için; 

Vatandaş hızlı işleyen bir idareye, bürokrasiye 'evet' diyecek. Daha az bürokrasi, daha hızlı büyümeye 'evet' diyecek. Bürokrasi kaynaklı yönetimsel sorunlar için hızlı düzenleme imkânı olacak. 

VESAYETE SON VERMEK için; 

Vesayet mantığının tasfiye süreci tamamlanacak. Meclis'in doğrudan belirlenmesi ile milli irade güç kazanacak. Cumhur Başkanlığı milletin makamı olarak tescillenmiş olacak. Güçlü yasama, güçlü icraat devreye girecek. Askeri ve bürokratik vesayete sona erecek

REFAH için; 

Yeni sistem Ekonomide olduğu gibi güvenlik politikalarına da hız katacak. Terörle mücadeleye güç verecek. Kurumsal yenilenmeyle bu sürece katkıda bulunacak. Refah seviyesi yükselecektir.

GÜÇLÜ MECLİS için; 

Meclisimizin ve milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak. Yasama yetkisi artık TBMM’de olacak. Hükümet tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclisin kontrolünde olacak. Meclis ilk defa HSKY'ya üye seçecek. Hem Cumhurbaşkanı hem de Meclis'e seçimleri yenileme imkânı verilecek.  

BİRLİK ve HUZUR için; 

Birlik ve huzur pekişecek. 

Seçimi kazanmak için yüzde 50'nin oyu gerekmekte bu sayede Merkez siyaset güçlenecek.  Siyasetçiler kendilerini farklı kesimlere açılmak zorunda hissedecek. Siyasette uzlaşma, diyalog kültürü gelişecek.  

GÜÇLÜ TÜRKİYE için;

Sadece içerde değil, dışarıda da Türkiye'ye güç katacak. Devlet ve millet olarak Fırtınalı bir dönemden geçiyoruz. Bölgemizde sınırların yeniden masaya koyulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu fırtınalı dönemden en az hasarla çıkmamız için güçlü bir devlet ve güçlü bir Yürütmeye sahip olmamız gerekiyor.

İşte bizler Bu hedef ve  idealler  doğrultusunda ak kadrolar olarak bugün itibariyle Halk oylaması için çalışmaya başlıyoruz, çalışmamızda izleyeceğimiz yol genel merkezimiz tarafından belirlenmiştir. Ev ev kapı kapı gezip çalınmadık  kapı bırakmayacağız. Bunun için teşkilatımızın her bir neferine büyük sorumluluk düşüyor, sizlerden öncelikle ricam evet diyen kardeşlerimizi kucakladığınız gibi hayır diyen kardeşlerimiz de kucaklamanız evetçiler de biziz hayır diyenler de biziz  ayrımcılık yapmadan nifak tohumları ekmeden toplumun her kesiminde birleştirici olacağız, herkezi kucaklayıp bağrımıza basacağız. Çağımızın en yaygın iletişim aracı olan sosyal medyada teşkilatın hiçbiri neferinin polemik ve tartışmalara girmemelerini  rica ediyorum. Paylaştığınız fotoğraflarda yaptığımız yorumlar da ayrımcılık ve bölücülük yapacak hiçbir unsurun olmamasına karşı görüşlü olarak var saydığımız kişilerinde bizim bir parçamız ve zenginliğimiz olduğunu hatırlayarak kişilik haklarına saygısızlık etmemenizi özellikle rica ediyorum. Bu vatan bizim bu millet bizim biz halkız hep birlikte güçlü Türkiye'yiz.

16 Nisan'da  yapılacak olan halk oylaması sonucunda sandık’ tan güçlü Cumhurbaşkanı önderliğinde, Güçlü Türkiye çıkacaktır. Halk oylaması sonuçlarının şimdiden, bölgemize, ülkemize ve milletimize Hayırlı olmasını dilerim. Bugün burada bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.Rabbim bereketini üzerimizden eksiltmesin" dedi.

Ardından söz alarak partililere seslenen AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ise ilk olarak partililerin Ankara'da alacağı eğitimin ardından yine ilçelerde eğitim çalışmaları düzenleyeceklerinin ve ilk çalışmayı Soma'da başlatacaklarının altını çizdi.

Mersinli yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Akhisar’ımızın çok şanslı ve başarılı olduğu konular var. Çok uzun yıllar teşkilat başkanlığı yapmış ardından Akhisar ilçe başkanlığı yapmış, ilçe başkanlığı yaptığı dönemde hazırladığı sandık görevlileri, müşahitler ve yapılan çalışmaların yazılı hale getirilmesi konusunda bu işi çok iyi şekilde yapmış Uğur Aydemir Akhisar ve Manisa tarafından takdir edilerek milletvekilimiz oldu. Uğur Aydemir ilçe başkanlığı süresince örnek çalışmalar yaptı ve bugünde Manisa için çok büyük gayret gösteriyor ve KİT Komisyonu başkanı şuanda. Girdiği tüm seçimlerde başarılı olmuş Belediye Başkanımız var. 2004 yılından bu yana Akhisar’ın ve Manisa’mızın takdirini kazandı. Salih Hızlı ekibiyle beraber çok güzel hizmetler yaptı.

Aksayan çok şeyin sebebi Cengiz Ergün'dür

Son dönemde bazı hizmetler konusunda sıkıntılar olabiliyor. Büyükşehir grubunda da bununla karşılaşıyoruz. Büyükşehir yasası en fazla belki de Akhisar’ı vurdu. Bu noktada aksayan pek çok şeyin sebebi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’dür. Salih Hızlı Akhisar’a daha güzel hizmetler gelmesi için ekibiyle beraber çok ciddi mücadele veriyor. Bizde onun yanındayız.

Akhisar Belediyespor Manisa’nın yüz akı. İnşallah bu yılda daha güzel işler yapacaktır. İş Manisa’da olduğu zaman sadece Manisalılar sahip çıkıyor, Akhisar olduğu zaman sadece Akhisarlılar sahip çıkıyor. Biz Akhisar Belediyespor’u sahiplenme konusunda 1 buçuk milyon insanımıza yaymak istiyoruz.

Akhisar ilçe teşkilatımız her zaman ne yapması gerektiğini bilen Başkanlarımızdan ve yöneticilerimizden oluşuyor. Şuan ki ilçe başkanımız çalışmalarını çok sağlıklı yürütüyor. Uğur Bey’in kaldığı yerden devam ediyor. Seçim sonuçları da bunu gösteriyor. Akhisar’ın potansiyelinin çok daha iyi olacağını biliyorum. Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımız gibi tetikleyici unsurlarımız var.

Kararımız evet olayını biraz daha sadeleştireceğiz. Vatandaşımızla temas ettiğimiz zaman tek bir lisan oluşturmak istiyoruz. Çarşamba günü bir kısım hatip ve hatibelerimiz Ankara’da eğitim alacaklar. Bu eğitimin neticesinde kendi yaptıkları çalışmaları yavaş yavaş sizlerle paylaşacaklar. İl çalışmamızı da yaklaşık bin 500 kişilik bir ekiple ısrar ettikleri için Pazartesi günü Soma’da yapacağız. Biz burada danışma meclisi yaparken bir kısım arkadaşlarımız partide çalışıyor. Diğer arkadaşlarımız vekillerimize yardım ederek yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Akhisar teşkilatına güvenimiz tam. Süreç içerisinde hep birlikte ortak çalışmalar yapacağız. Biz sadece birlikteliğimizi ve kenetlenmemizi sağlayalım. AK Parti’nin milletin partisi olduğunu gösterelim. 

(BG-HŞ)

AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı
AK Parti Akhisar ilçe teşkilatında danışma kurulu meclisi toplantısı



Bu haber 1190 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Siyaset HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ