Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Sağlık

Domuz Gribi İle İlgili Akhisar'da Son Durum

Domuz Gribi İle İlgili Akhisar'da Son Durum
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

                 Akhisar Sağlık Grup Başkanlığının Açıklamalarına göre Akhisar’da şuanda domuz gribi aşısının 3. Aşamasına geçiş için hazırlıklar yapılıyor. Peki nedir bu aşamalar ekibimiz sizlere günlerdir gündemden düşmeyen domuz gribi ile ilgili Akhisar’daki son durumu araştırdı.

Aşama 1. = Akhisar’daki sağlık çalışanları ve hacı adaylarına domuz gribi aşısı vuruldu.

Aşama 2. = Uygulamaya 16.11.2009 da başlandı. 06 ay ve 5 yaş arası çocuklara ve sağlık riski olan hastalara vurulmak üzere Aile hekimlerine aşılar gönderildi. Eğer siz ve ya yakınlarınızda griple ilgili bir rahatsızlık hissi uyandıran bir şey (Ayrıntı İçin Tıklayın) fark ederseniz en yakın aile hekiminize mutlaka gidiniz.

Aşama 3.= Ay sonuna doğru geçilmesi planlanan ve halen yeterli aşı olmadığı için beklenen aşama. Bu aşama ilköğretim öğrencilerini kapsıyor Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ortak düzenlenen çalışma ile tüm ilköğretim okullarına gönderilen formlar 18.11.2009 tarihinde öğrencinin velisi tarafından aşı olacak veya olmayacak şeklinde doldurulup teslim edilmesi planlanıyor. Çoğu aile bu aşıya sıcak bakmazken, Akhisar’daki ilköğretim öğrencilerinin aileleri tarafından okula gönderilmemesi de tespit edildi.



Bu haber 1245 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Sağlık HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ