Lale Lokantası

Akhisar Üniversitesi

lale

01-01-1970 00:00 Kategori: Kültür Sanat

Akhisar Sanat Dostları 2. Türk Sanat Müziği Konserini Verdi

Akhisar Sanat Dostları 2. Türk Sanat Müziği Konserini Verdi
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

""

   Akhisar Sanat Dostları (ASDER) 2. Türk Sanat Müziği Konserini Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu’nda düzenledi.

   Şef Rengül Yazgan Altay yönetimindeki Gülsüm Kaya nın sunuculuğunu yaptığı Türk Sanat Müziği Korosu iki bölümden oluşan gecede izleyicilere keyifli saatler yaşattı. Bu konserde tüm koro üyelerinin Akhisarlı sanatseverlerden oluşturulduğu belirtildi.

   Gecede konuşan Akhisar Sanat Dostları Derneği kurucu başkanı Dt. Kemal Çetin: “ Sanati bir toplumun geçmişini yansıtan ve geleceğine ışık tutan bir olgudur. Geçmişten gelen mirası geleceğe taşımaksa derneğimizin en önemli sorumluluğudur. Bu bilinçle yeni nesli kültürel birikimimiz ile buluşturmak için çabalıyoruz. Değerli şefimiz Rengül Yazgan Altay yönetiminde üç buçuk ay süren yoğun çalışma sonucu karşınızdayız. Bizim amatör bir koro olduğumuzu unutmayınız. Başarımızı da hatalarımızı da alkışlayınız. Bizlerde daha iyisini yapabilmek için elimizden geleni yapalım. 6 ay kadar önce kurulan sanat dostları derneğimize destek olan sponsor ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada desteklerinin devam etmesini ısrarla rica ediyoruz. Sanatın hangi yönüne gönül verirseniz verini bize katılın. Birkaç güne kadar faaliyete geçecek olan belediyemiz iş hanındaki dernek binamızda çeşitli kuruluş ve etkinlikler planlıyoruz. Bizim tek ideolojimiz kültür ve sanata katkıdır. İyi eğlenceler diliyor, saygılar sunuyorum”. Dedi.

İki bölümden oluşan TSM konserinin birinci bölümünde Karciğar – Hüseyni eserler seslendirilirken, ikinci bölümde Kürdili eserler seslendirildi. Ayrıca geceye dinleyici olarak katılan ünlü ses sanatçısı Ahmet Güler ve müzik öğretmeni Erhan Işık birkaç eser seslendirdi.  35 koro üyesinin bulunduğu ve 9 saz ekibinin görev yaptığı TSM konseri saat 22.00 de başlarken yaklaşık 2 saat sürdü.

   Geceye protokol olarak Garnizon Komutan Vekili Abdulvahap Fırat, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve eşi, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın katıldı.


#album=00252#

Bu haber 1512 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Kültür Sanat HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ