Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

08-02-2017 15:29 Kategori: Güncel

Uysal, Konuşuyorum’un konuğu oldu

Uysal, Konuşuyorum’un konuğu oldu
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, pazartesi günleri saat 20:00'de canlı olarak Manisa Medya TV'de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" programına konuk olarak katıldı."

Haber Akhisar

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, pazartesi günleri saat 20:00'de canlı olarak Manisa Medya TV'de yayınlanan "Engin Akyüz ile konuşuYORUM" programına konuk olarak katıldı.

1969 yılından beri kooperatifçilik ile ilgilendiğini belirten Başkan Uysal, önce doğup büyüdüğü Akhisar'ın Beyoba mahallesine kooperatif kurarak işe başladığını anlattı. Kendisine bağlı 27 Bölge Birliği, 2 bin 500 Sulama Kooperatifi ve 1 milyon 800 bin çiftçinin olduğunu söyleyen konuk Başkan, Suyu "Allah'ın insanlara verdiği en büyük lütuf" olarak tanımladı. Suyun, toprağın ve insanın olduğu yerde hayatın olduğunu, fakat suyu tasarruflu kullanmamız gerektiğini vurgulayan Halis Uysal; vahşi sulamadan damlama sulamasına geçilmesi gerektiğini ve küresel ısınmanın sonunun kuraklık olduğunu söyledi. Genel Başkan; ülkemizde 112 milyar metreküp su rezervi olduğunu ve en ucuz suyun tasarruf edilen su olduğunu ve su ile ilgili "Milli Su Konseyi"nin kurulması gerektiğini ve yetkililere bunu bildirdiğini anlattı.

Tarım ve sulama ile ilgili İsrail, Almanya, İspanya gibi ülkelerdeki gözlemlerini de anlatan Genel Başkan "Kartlı Su Sistemi"ne geçilmesi gerektiğini ve çiftçinin 3,5 milyar kw saat enerji kullandığını bu yüzden tasarruf açısından yenilenebilir güneş enerjisi kullanımının ne denli önemli olduğunu vurguladı. Tarımsal elektriklerde KDVnin % 1 e düşürülmesini istediklerini ve Sayın Bakana ve Genel Müdüre bunu ilettiklerini belirterek, Gördes Barajı ve Gördük Barajı hakkında bilgilerini de izleyenler ile paylaştı. Gördes Barajı ile ilgili Sayın Bakan ile barajın vaktinde bitip bitmeyeceği hakkında iddiaya girdiğini fakat iddiayı kaybettiğini ve Bakana gömlek hediye ettiğini de anlatan Genel Başkan Halis Uysal, Orhan Veli'nin "Hava Bedava, Su Bedava" adlı şiirini de okudu ve "ekonomik sorunlar çözülebilir, siyasi istikrarsızlıklar çözülebilir, orta doğudaki savaşlar bitebilir ama duyarsız çevre tüm insanlığı mahveder" diyerek ekranlara veda etti.

Uysal, Konuşuyorum’un konuğu oldu
Uysal, Konuşuyorum’un konuğu oldu
Uysal, Konuşuyorum’un konuğu oldu
Uysal, Konuşuyorum’un konuğu oldu
Uysal, Konuşuyorum’un konuğu oldu

Haber Videosu




Bu haber 929 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ