Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

30-05-2018 15:33 Kategori: Güncel

TOBB'un Çevre Komisyonu'na Çevreci Başkan

TOBB'un Çevre Komisyonu'na Çevreci Başkan
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesinde başkan seçildi."

Haber Akhisar

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesinde başkan seçildi.

Dr. Ulusoy, TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesi’nin , Türkiye’nin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Müzakereleri ile Türkiye’nin Avrupa Birliği katılım sürecinde “Çevre” faslı kapsamındaki konularda, destek sağlayacaklarını belirtti.

Doğal kaynakların yanlış kullanımının gelecek nesillerin gelişme potansiyeline zarar verme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çeken Dr Ulusoy, Komite olarak bu konuda yeni projeler geliştireceklerini belirtti. 

"GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

TOBB’un, BM Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesi Projesi’nin, Türkiye’deki "özel sektör" ortağı olduğunu ifade eden Dr. Ulusoy, “Amacımız bilinçli, sürdürülebilirlik kavramının önemini anlayabilen, çevre ve iklim kavramlarını daha iyi kavrayabilen, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden haberdar, kendi çevresini geliştirmek için yüksek motivasyon sahibi bir nesil ve kuruluş oluşturulmasına destek olmak” diye konuştu.

“BORCUMUZU ÖDEMEK İSTİYORUZ”

Dünya üzerinde temiz su kaynaklarının gelişen teknoloji ve artan insan sayısı nedeniyle kirlenmesi ve azalmasının önemli problemleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Başkan Dr. Ulusoy, “Gelişen sanayi ile birlikte kaynaklara olan talebin artması, gittikçe artan biyolojik bozulmaya ve biyoçeşitliliğin azalması buna bağlı olarak su kaynaklarının tükenmesi ve kirlenmesi, ciddi problemlere neden olmaktadır. Su kıtlığı, 2025 yılına kadar dünya nüfusunun üçte birini etkileyecek duruma gelebilir. bu konularda TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirerek ülkemize ve gelecek nesillerimize olan borcumuzu bir nebze de olsa ödemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Dr. Ulusoy, “Çevreye karşı sorumluluğumuz, aynı zamanda gelecek kuşaklara karşı yükümlülüğümüzdür” diyerek üretilecek her projede bu sorumluluğun göz önünde tutulacağını da vurguladı.

TOBB'un Çevre Komisyonu'na Çevreci Başkan
TOBB'un Çevre Komisyonu'na Çevreci Başkan



Bu haber 895 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ