Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

13-01-2018 16:05 Kategori: Güncel

Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı

Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Akhisar Belediyesi tarafından Spor Toto Teşkilatının destekleri ile inşaatı 78 milyon TL’ye yaptırılan Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunun fiziksel anlamda tamamen bittiği bildirildi."

Haber Akhisar

Akhisar Belediyesi tarafından Spor Toto Teşkilatının destekleri ile inşaatı 78 milyon TL’ye yaptırılan Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunun fiziksel anlamda tamamen bittiği bildirildi. Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Akhisarlı yerel ve ulusal basın mensupları ile Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunda kahvaltıda buluşan TBMM KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunun 28 Ocak’ta oynanacak Antalyaspor maçının oynanmaması için hiçbir neden olmadığını kaydeden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı stadyumun fiziksel olarak tamamen bittiğini ve T.M. Akhisarspor’da kiraya verildiğini kaydederek sadece resmi bir belge beklediklerini ifade etti.

Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak sözlerine başlayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ayrıca Stadyumdaki ilk kutlamayı basın mensupları ile yaptıklarını ifade ederek, “Bugün burada bir kahvaltıda bir aradayız, toplanma sebebimiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile sizlerin gününü kutlamak için bir aradayız. Öncelikle Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun, hayırlı olsun inşallah daha nice uzun yıllar hep birlikte bugünümüzü kutlarız. Mesleklerimiz bizim milletimize hizmet ettiğimiz alanlarımızdır, her meslek çok kutsaldır. Her insan helalinden kendi evinin rızkını kazanmak için bir meslek sahibi olur. Gazetecilerde bu anlamda çok kutsal bir mesleği icra ediyorlar. Gazetecilerin varlığı toplumun bir anlamda kulağı gözüsünüz. Toplumda yaşanan olayları en sağlıklı bir şekilde vatandaşımıza aktarıyorsunuz. Bu anlamda da yaptığınız iş gerçekten büyük fedakarlık gerektiriyor. Bu anlamda da sizleri tebrik ediyorum. Allah yaptığınız işte yardımcınız olsun.

Salih Hızlı, 15 Temmuz’da basının önemi daha çok anlaşıldı

Gazeteciliğin ne kadar önemli bir meslek olduğunu biz 15 Temmuz’da da gördük, sizlerin vasıtası ile çok sağlıklı bir şekilde toplumumuz olan biteni anladı, algıladı ve büyük bir işgal girişimini bu sebeple engellendi. Cumhurbaşkanımızın mesajları, sizlerin gazetecilerin sayesinde milletimize aktarıldı. Dolayısıyla bu anlamda gerçekten çok kutsal bir görevi icra ediyorsunuz. Biz de gününüzü kutlamak vesilesi ile Manisa Milletvekilimiz Uğur Aydemir, AK Parti İlçe Başkanımız İbrahim Sayın, Belediye Başkan Yardımcılarımız, AK Parti Gençlik Kolları Başkanımız Taha Dal hep birlikte gününüzü kutlamak için bir aradayız” dedi.

Burada kutlama mekanı olarak Spor Toto Akhisar Belediye Stadını seçtiklerini ifade eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, bu da ayrıca mutluluk verici bir taraf olduğunu vurgulayarak, stadyumda ilk kutlamayı basın mensupları ile yaptığı içinde ayrı bir mutluluk duyduğunu kaydetti.

10 Ocak çalışan gazeteciler gününün önemine değinerek sözlerine başlayan TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisarlı basın mensupları ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “gazetecilik gece gündüz, yaz kış demeden mesai durumu gözetmeksizin toplumun haber alma hakkını temin etmek için türlü zorluklara rağmen yılmadan yorulmadan, durmadan çalışmayı gerektirmektedir. Kamuoyunun doğru, tarafsız ve hızlı haber alması demokratik ülkelerin en belirgin göstergesidir. Medya kuruluşlarımızın milli menfaatlerimiz çerçevesinde herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan çalışmalarını gerçekleştirmesi bizlerin de en büyük arzusudur.

Yasama, yürütme ve yargının yanında adeta dördüncü bir kuvvet olan basının sağlıklı çalışması ülkemizin 2013, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında son derece önemlidir.  15 Temmuzda basın mensuplarımız görevlerini en iyi şekilde fedakarca yerine getirmişlerdir. Bu nedenle yerel ve yaygın basınımızın güzide mensuplarına ayrı yarı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Türk basının 15 Temmuz’da olduğu gibi ülkemize ve milletimize yönelik oynanan kötü niyetli her oyunun karşısında tavrını ortaya koyup geçekleri milletimize duyurmaya devam edeceğine inancım tamdır. Bu vesile ile her türlü zorluklara rağmen onurlu ve şerefli gazetecilik mesleğini mesai gözetmeksizin icra eden gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, çalışmalarına başarılar diliyorum. Mesleklerini icra ederken hayatını kaybeden gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 Mekan olarak da çok kıymetli bir mekanın seçildiğine dikkat çeken Aydemir, “bu mekanın açılışı değil ama ilk toplantısını sizlerle birlikte yapmaktan dolayı ben de çok memnunum. Yıllardan beri Akhisar Belediye Stadyumu gündemdeydi. Akhisar Belediye stadyumu yapılacak mı yapılmayacak mı, yapılmayacak imzalar toplayalım yollara düşelim, Ankara’ya kadar dilekçelerimizi götürelim denilen günleri çok iyi hatırlıyoruz. Allah’a şükür o günleri geride bıraktık, hepsi geride kaldı. Bugün bu güzel binada hükümetimizin ve bakanlığımızın desteği ile Belediye Başkanımızın desteği ile milletimizin desteği ile bu stadı yapmanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Artık bu güzellikleri paylaşma zamanı, burada mutlu olma zamanı artık geldi diyoruz. Akhisarlılara hayırlı ve uğurlu olsun, rabbim inşallah nice yıllar bu stadlarda Akhisar Belediyespor’umuz top koşturur ve top oynar. Bizler de bütün Akhisarlılar olarak 165 bin nüfusumuzla 12 bin kişilik stad yaptık. İnşallah he maçımızı 12 bin kişiye oynarız diyorum. Kazasız belasız inşallah bir sezon geçiririz. Akhisar Belediyespor dediğimiz gibi nice yıllar bu stadyumda Süper Ligde top koşturmaya devam eder” dedi.

Stadyumun yapım aşamasında büyük destekleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne, Spor Toto Teşkilatına teşekkür eden Aydemir, bu desteklerin de önemine değindi.

1970 saniyede stadyum turu düzenleyeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Salih Hızlı, stadyumun tam anlamıyla bittiğini ve artık tanıtımlara geçtiklerini ifade ederek, “bizler eksik olan bir tesisin tanıtımını yapmayız. Öyle bir riski de almayız. Dolayısıyla burası fiziksel anlamda bitmiş durumdadır. Maç oynanmasına ilişkin farklı kriterler de var. Güvenlik ve buna bağlı olarak da federasyonun kriterleri var. Prensip olarak stadyumumuz onaylanmıştır, yani burada maç oynamamız için bir sebep yoktur. Ama sürekli benim duyduğum resmi bir açıklamadan bahsediliyor. O resmi açıklamayı bir resmi belge olmadan yapamıyoruz. Bütün bu imzaların tam olduğunu biliyoruz, dolayısıyla belgenin elimize geçtiği andan itibaren sizinle paylaşacağız. Antalyaspor maçının oynanmaması için hiçbir sebep yok, dolayısıyla buna ilişkin spekülasyonlar da belki bizim bu olası çok az olan ihtimalleri göz önünde bulundurarak bir mahcubiyet yaşamamak için bir deklarasyonumuz söz konusu olmadı ama en kısa zamanda bu resmi açıklamayı resmi belge ile yapacağız. Biz bütün Akhisarlıları önümüzdeki haftadan itibaren buraya davet ettiğimize göre bir eksiklik olsa bununla ilgili bir davet söz konusu olmaz.

Salih Hızlı, taraftarlarımızın sabrından dolayı da teşekkür etmek istiyorum

Tabiki insanlarımız, taraftarlarımız, Akhisarlılar haklıdırlar,  5 buçuk sezondur dışarıda oynuyoruz. Tabiki bunun da bir psikolojik eşik olduğunu biliyoruz. Bu anlamda bu tereddütlerin yaşanması da normaldir. Ben tabiki taraftarlarımızın sabrından dolayı da teşekkür etmek istiyorum. Süreçte biz hep açık olarak paylaşmaya çalıştık, bizim ölçeğimizde bir ilçe için böylesine bir büyük bir yatırımı gerçekleştirmek gerçekten kolay değil. Kaldı ki bir çok bölgede de şuanda bizden daha büyük ölçekli yerlerde de bir sebeple yoktur. Olanlar da zaten nasıl gerçekleştiği onlar da ortada. Akhisar ölçeğinde zorluğu belliydi, o sebeple biz 5 buçuk sezondur dışarıdayız ama Allah’a şükür en sonunda stadımıza kavuştuk. Artık takımımız burada olacaktır, önemli olan bundan sonra bu tesisin hep birlikte hakkını vermek olacaktır. Şimdi artık tam kapasite ile takımımıza destek vermek, bizim için büyük bir nimet olan Süper Lig nimetini devam ettirmek istiyoruz. Akhisarlılar ve taraftarımızın hassasiyetini de biliyorum. Saolsunlar 5 buçuk yıldır ufak tefek kırgınlıkları da olsa takımlarını desteklediler. Bu da takdire şayan bir şeydir. Gerçekten özveri gerektiren birşeydi Allah’a şükür milletvekilimizin çok özel katkıları ile Spor Toto Teşkilatımızın ve bakanlıklarımızın çok özel katkıları ile sonuçta gerçekleştirildi. Çok özel destekler olmasaydı böyle bir tesise kavuşma imkanımız olamazdı. Cumhurbaşkanımız bu konuda çok özel bir destek sağladı bize. Yani tıkandığımız her noktada saolsun bu konuda Akhisar stadının bitirilmesi ile ilgili çok özel destekler sağladı” dedi.

Stadtum T.M. Akhisarspor’a maç maç kiralanacak

Öte yandan Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunun, Süper Lig’de mücadele veren Akhisar Belediyespor’a uzun dönem kiralanması yöntemiyle verilmesinin şuan rafa kaldırıldığı ve sadece maç günleri bütün stadyumun kullanım hakkını T.M. Akhisarspor’a verildiği bildirildi. Bunların sadece resmi prosedür olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Akhisar Belediyespor’umuz burada maç yapmaması için herhangi bir engel durum söz konusu değildir. Zaten stadımızı şehrimiz ve takımımız için yaptık ve ona tahsis ettik. Ama resmi anlamda iki farklı kurumsal yapının bu tür kiralamalarda resmi bir prosedür işliyor. Bunun tabiki hukuksal tarafı da var, dolayısıyla bu anlamda yapmış olduğumuz müzakerelerde olacaktır. Bunlar hukuken yapmamız gereken prosedürlerdir. Bunun dışında bir sıkıntı söz konusu değildir” dedi.

Stadyumda yapılan ilk toplantıya buluşan TBMM KİT Komisyon Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Sayın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Dal, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi, Latif Çakmak, Ali Velestin ve basın mensupları katıldı.

Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı
Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumu basın mensuplarına tanıtıldı

Haber Videosu

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Milletvekili Uğur Aydemir basınla, Spor Toto Akhisar Belediye Stadyumunda kahvaltıda bul from Akhisar Belediyesi on Vimeo.




Bu haber 2316 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ