Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

03-12-2017 12:37 Kategori: Güncel

Pekmezci Yeni Sondajına Kavuşuyor

Pekmezci Yeni Sondajına Kavuşuyor
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesine bağlı Pekmezci Mahallesi’nde içme suyu sondaj çalışmasını tamamlamasının ardından analiz için numune alımını gerçekleştirdi. "

Haber Akhisar

MASKİ Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesine bağlı Pekmezci Mahallesi’nde içme suyu sondaj çalışmasını tamamlamasının ardından analiz için numune alımını gerçekleştirdi. 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak amacıyla il genelinde yeni sondaj kuyuları açmaya devam ediyor. Akhisar ilçesine bağlı Pekmezci Mahallesi’ne yeterli su temin etmek için yürüttüğü sondaj çalışmasını tamamlayarak, analiz için su numune alımını gerçekleştirdi. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen sondaj çalışmasında 220 metrelik derinlikteki kuyudan elde edilen suyun verimi saniyede 3 buçuk litre olarak ölçüldü. Alınan su numunesi İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı’na analizinin yapılması için gönderildi. Halk Sağlığı Merkezi’nde gelecek olan rapora göre suyun şebekeye bağlantısı yapılacak.

 

İçme suyu sıkıntısı son buluyor

Pekmezci Mahalle Muhtarı Ramazan Eriş, “Mahallemizdeki sondajımız artık yetersiz geliyordu ve suyun verimi de oldukça düşüktü. Başka mahallelerden takviye su alıyorduk. MASKİ’den sondaj talebinde bulunduk. Sıkıntılarımızı gidermek için MASKİ ekipleri mahallemize gelerek çalışmasını tamamladı. Açılan sondajımızdan saniyede 3 buçuk litre su çıktı. Sudan alınan numunenin sonucunu bekliyoruz. MASKİ sayesinde mahallemiz en yakın zamanda suyuna kavuşacak. Çalışmalarından dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Pekmezci Yeni Sondajına Kavuşuyor
Pekmezci Yeni Sondajına Kavuşuyor



Bu haber 1404 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

Karahan

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ