Akhisar Üniversitesi

Lale Lokantası

lale

05-04-2017 10:00 Kategori: Güncel

Özgür Özel, Konuşuyorum’un konuğu oldu

Özgür Özel, Konuşuyorum’un konuğu oldu
  • Facebook Paylaş
  • Yorum Yaz

"Referanduma 13 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Manisa Medya TV'de canlı yayınlanan Engin Akyüz ile konuşuYORUM programının konuğu oldu."

Haber Akhisar

Referanduma 13 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Manisa Medya TV'de canlı yayınlanan Engin Akyüz ile konuşuYORUM programının konuğu oldu.

Özgür Özel referandum dolayısı ile Türkiye'nin çeşitli illerini gezdiğini, referandum tartışmaları başladığında kendisine son 13 güne böyle girilmeye ne dersiniz diye sorulsaydı, bu durumu kabul ederdim  diyerek  anketlerde "hayır"ların birkaç puan önde olduğunu, bu yarışın asla eşit şartlarda gitmemesine rağmen Manisa'daki ve Türkiye'deki referandum havasından da son derece memnun olduklarını söyledi.

Rahmetli Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir partinin kurucusu, aynı zamanda Başkomutan ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı olmasına rağmen bugünkü tartışılan yetkileri kabul etmediğini, o günlerde  iki parti olsaydı ya cumhurbaşkanı yada başbakan olmayı tercih ederdi diyerek, anayasaların uzlaşma ile yapılması gerektiğini, halk oyuna gitmesine gerek kalmadan tıpkı 24.dönemde olduğu gibi bir uzlaşının yine mecliste sağlanabileceğini vurguladı.

Partileri açısından evet verenin de hayır verenin de makbul insanlar olduğunu ancak 16 Nisanda vatandaşlık görevi gereği herkesin sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Özel; 16 Nisan günü sandıktan çıkabilecek olan evetlerin ülkeyi felakete götüreceğini, kanunları koyan, kanunları uygulayan ve uygulanmasını denetleyen, uymayanları cezalandıranların ayrı insanlar olması lazımgeldiğini hatırlattı.

Grup Başkanvekili Özgür Özel; güçleri bir yerde toplarsanız ve bu güçler denetimsiz olursa hem terör örgütlerinin, hem vesayet odaklarının, hem de darbecilerin hedefi olursunuz diyerek bu anayasa değişikliğinde çoğunluk oylar evet olursa bunun bedelinin 15 Temmuzdan daha ağır olacağını söyledi.

Bugün ülkenin rejiminin değiştirilmeye çalışıldığını ve kuvvetler ayrılığının ortadan kalkacağını belirten Özel; hiçbir terör örgütünün, hiçbir vesayet odağının, hiçbir darbecinin, karşısında kurumlarıyla güçlü demokratik bir devlet görmek istemeyeceğini, eğer yetkiyi bir kişiye verirseniz, şer odaklarının bir kişiyi alt ettiklerinde bütün sistemi ele geçireceklerini söyledi.

Eğer 17 Nisan sabahı sandıktan "evet" çıkarsa ne olur sorusuna "elbette dünyanın sonu değil ama Türk Demokrasisinin sonunun başlangıcı gibi bir süreçte oluruz" cevabını veren Manisa Milletvekili; CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz için "Kontrollü Darbe" demesinin ne demek olduğunu da açıkladı.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili her türlü bilgiyi Türkiye'nin enine boyuna tartışarak bilmesi gerektiğini de savunan Özel; 16 Nisanda yapılacak olan referandumun bir seçim yarışı olmadığını, partiler üstü bir mesele olduğunu ve herkesin keskin dilden ve toplumu geren her türlü sözden uzak durması gerektiğini söyledi.

Bir gemide iki kaptan olmaz eleştirisine bir gemide dört kaptan olur fakat her kaptan kendi görevlerini yapar diyerek çift başlılık eleştirilerine cevap veren Özgür Özel, 16 Nisanda sandıktan "evet" çıkması halinde, 2019 veya daha önce yapılacak Genel seçimlerde partilerinin seçim beyannamesine Parlamenter Demokratik Sisteme dönüş yapacaklarını yazacakları sözünü verdi.

18 yaşındaki gençlerin milletvekili seçilmesine karşı olmadıklarını, ayrı bir madde halinde meclise getirilseydi kendilerinin de bu teklife evet diyeceklerini belirten konuk vekil; MHP ile Akpartinin dostluğunun mezara kadar değil 16 Nisana kadar olduğunu söyledi. Milletvekili sayısının olası yeni sistemde iş yükünün azalacağından dolayı 600 e çıkarılmasına karşı olduklarını, Cumhurbaşkanının Parlamento seçimlerinin yenilenmesine karar vermesini de fesih olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Bazı Avrupa ülkelerinin hayırcı gibi göründüklerini aslında bunun bir kayıkçı kavgası olduğunu ve bu bahsi geçen ülkelerin ters manyel vererek eveti desteklediklerini de sözlerine ekleyen Özgür Özel 16 Nisanda sandıktan hayır çıkacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.

Programın son bölümünde, önümüzdeki pazartesi Akparti Manisa Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir'in Engin Akyüz ile konuşuYORUM'un konuğu olacağı duyurusu moderatör tarafından yapıldı. 

Akhisar’da ücretsiz fotoğraf çekim özelliklerini anlatıldı
Akhisar’da ücretsiz fotoğraf çekim özelliklerini anlatıldı
Akhisar’da ücretsiz fotoğraf çekim özelliklerini anlatıldı
Akhisar’da ücretsiz fotoğraf çekim özelliklerini anlatıldı
Akhisar’da ücretsiz fotoğraf çekim özelliklerini anlatıldı
Akhisar’da ücretsiz fotoğraf çekim özelliklerini anlatıldı



Bu haber 893 defa okunmuştur.
HABERE YORUM YAZIN



FACEBOOK YORUM


DİĞER Güncel HABERLERİ

akm

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

iyi mi

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU

E-BÜLTEN ABONELİĞİ